Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Do wymiany srężyny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam problem z tym ze moje auto dosc nisko siedzi i czasami wadze o rożne rzeczy na drodze czy krawężniki, jest tez problem z pewnym dziwnym stukaniem z przodu. Byłem u mechaniki i stwierdzil ze moje auto jest obnizone ale fabrycznie mimo ze to nie s-line. Co ciekawe jak szukał jakis luzów z przodu to stwierdzil ze wszystkie wahacze są OK a jakis problem jest ze sprezynami. Auto bylo w gorze a mechanik bez problemu mogl podniesc przednie kola jedne i drugie do góry bez wiekszego wysilku co wedlug niego nie powinno sie dziac. Co o tym sadzicie ? Jesli auto faktycznie jest obnizone to chetnie bym wymienil wszystkie sprezyny na normalne. I co z tym luzem z przodu czy to normalne czy nie ?

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:23 ----------

mam zawieszenie 1BE sprawdzilem w książce serwisowej i czerowne amory wiec obnizone fabrycznie. W takim razie prosze napiszcie co z tym luzem z przodu czy wymiana sprezyn pomoze ?

Opublikowano

A problem ze stukami masz np. wjeżdżając skręconymi kołami na nierówność, krawężnik, czy łączenia? Ogólnie 1BE słabo wybiera wszelkie nierówności i przy okazji robi to dość agresywnie :kwasny:

Jeśli masz ori zawieszenie 1BE, to raczej nie powinieneś zaczepiać spodem, bo przód i tak stosunkowo wysoko stoi - chyba, że ktoś przed Tobą zamienił same sprężyny na krótsze.

Opublikowano
  • Autor
A problem ze stukami masz np. wjeżdżając skręconymi kołami na nierówność, krawężnik, czy łączenia? Ogólnie 1BE słabo wybiera wszelkie nierówności i przy okazji robi to dość agresywnie :kwasny:

Jeśli masz ori zawieszenie 1BE, to raczej nie powinieneś zaczepiać spodem, bo przód i tak stosunkowo wysoko stoi - chyba, że ktoś przed Tobą zamienił same sprężyny na krótsze.

na prostych kolach slychac nawet. Sprezyny sa oryginalne bo sprawdzalismy

Opublikowano

a jaki to dźwięk ja miałem "dzwonienie" przy uszkodzonej a dokładnie obszczerbanej sprężynie :P