Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Porada w sprawie awarii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Różnicy wielkiej nie ma miedzy cylindrami.

Gdzie próba olejowa????

Poszukaj ile ma ciśnienia fabrycznego i będziesz wiedział,ale ja też stawiam na uszczelniacze.

juz raczej postanowione będę robił swoją no chyba że ktoś będzie miał coś naprawdę porządnego

Opublikowano

Słuchaj mądra jest Twoja decyzja.

Nie popłyniesz z kasą ale zrób to konkret tzn wymień uszczelniacze wraz z dopasowaniem do gniazd zaworowych inaczej szkoda Twojej kasy.Przy okazji jak już zrzucisz głowicę to niech ktoś ją lekko liźnie albo chodź przynajmniej sprawdzi,nowe popychacze,uszczelki i jak masz więcej kasior-ki to napinacz wraz z łańcuchem.A jak chcesz na szybko to znajdź warsztat który wymieni uszczelki odkręcając tylko pokrywę zaworów ale ja tego sposobu nie polecam:naughty:

Opublikowano
  • Autor
Słuchaj mądra jest Twoja decyzja.

Nie popłyniesz z kasą ale zrób to konkret tzn wymień uszczelniacze wraz z dopasowaniem do gniazd zaworowych inaczej szkoda Twojej kasy.Przy okazji jak już zrzucisz głowicę to niech ktoś ją lekko liźnie albo chodź przynajmniej sprawdzi,nowe popychacze,uszczelki i jak masz więcej kasior-ki to napinacz wraz z łańcuchem.A jak chcesz na szybko to znajdź warsztat który wymieni uszczelki odkręcając tylko pokrywę zaworów ale ja tego sposobu nie polecam:naughty:

na razie jeżdżę tak do piątku wtedy mam się skontaktować z kuzyniakiem ( mech. sam ) innemu auta nie daję robił mi głowicę przy golfie także z tym sobie też poradzi tak dla orientacji kolega ( jeszcze z podstawówki) ma sklep motoryzacyjny orientacyjnie części wyszły mnie 400 ziko w tym byłoby tak - uszczelniacze zaworowe + nowe prowadnice , uszczelka pod głowicę, uszczelka pod pokrywę zaworów, zimmerigi + dochodzi jeszcze delikatne liźnięcie głowicy a reszta okaże się po demontażu.

Co do napinacza to jak się nie mylę to mam chyba jeszcze mechaniczny - tak przy okazji jaki jest koszt tego w razie czego

A co do mojej decyzji - szkoda auta sprzedawać za dużo zainwestowane ( na wszystko posiadam fakturki oprócz rozrządu- zagubiłem gdzieś ) no i brak mamony na dołożenie do czegoś innego

Opublikowano

Patrzałem na ciśnienie i 1.8 ma 10.3 książkowo,także raczej na 100 góra padła.

Ja bodajże z 5 lat temu dałem za febiego komplet 700zł.

Acha i pamiętaj o nowych śrubach do głowicy:wink:

Opublikowano
  • Autor
Patrzałem na ciśnienie i 1.8 ma 10.3 książkowo,także raczej na 100 góra padła.

Ja bodajże z 5 lat temu dałem za febiego komplet 700zł.

Acha i pamiętaj o nowych śrubach do głowicy:wink:

a czemu muszą być nowe ?

Opublikowano

Tak zaleca producent.

Znam przypadek z volvo,3 razy rozkręcali głowicę aż w końcu doszli ze to śruby:facepalm:

Opublikowano
  • Autor
Tak zaleca producent.

Znam przypadek z volvo,3 razy rozkręcali głowicę aż w końcu doszli ze to śruby:facepalm:

idzie to kupić w razie czego normalnie w sklepie czy trzeba zamawiać bóg wie gdzie ?

Opublikowano

Jasne że idzie:)

Wal do TOMM-a lub Dzik-a z klubu.

Mają wszystko w dobrej cenie:wink:

Opublikowano
  • Autor

Część gratów zakupiona reszta okaże się po demontażu

20131014_114847.jpg

---------- Post dopisany 15-10-2013 at 11:46 ---------- Poprzedni post napisany 14-10-2013 at 12:21 ----------

no i pojechał parch do mechaniora :shock3: okaże się za niedługo co piszczy w trawie

---------- Post dopisany at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany at 11:46 ----------

no i tak oto wygląda po demontażu

S_0_C18.jpg a teraz jedzie na remoncik

Opublikowano

Napisz sco dokładnie będziesz robił:wink:

Opublikowano
  • Autor

tak na gorąco :

- wymiana uszczelniaczy zaworowych

- wymiana prowadnic zaworowych ( duże luzy mam )

- planowanie

- docieranie zaworów

coś jeszcze zapomniałem ? - generalnie komplet od podstaw

Opublikowano

teraz w dobry olej zainwestuj

Opublikowano

Jak masz wiekszy budżet to popychacze też wymień:wink:

Opublikowano
  • Autor
Jak masz wiekszy budżet to popychacze też wymień:wink:

majstry mają głowicę zrobić na jajo !!!

może jutro już będzie gotowa

Opublikowano
  • Autor
acha zapomniałem zmień przy okazji termostat szkoda drugi raz wlewać płynu i daj G12 o taki PŁYN DO CHŁODNIC K2 KULER CZERWONY G12 -35C 5L (3558623397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

termostat zmieniałem prawie od razu po zakupie - nie trzymał temperatury

a przy okazji na pewno wymieniona będzie chłodnica - delikatnie ciekła

---------- Post dopisany 24-10-2013 at 15:11 ---------- Poprzedni post napisany 17-10-2013 at 13:03 ----------

Panowie . Auto złożone odpalone ale......

głośno pracują zawory kawałek się przejechałem i..... wali jakby ktoś młotem napie...... brak mocy

podejrzenie padło na napinacz łańcuszka rozrządu - pytanie czy jest to możliwe przed remontem nic takiego nie miało miejsca czy może majstry coś przekombinowali?

Opublikowano

może podmienili?

Opublikowano
  • Autor

sprawa się rozwiązała okazało się że poprzedni partacz który wymieniał mi rozrząd pozostawił jakiś kawałek okrągłej gumy ów ta guma dostała się pod pasek od rozrządu i przeskoczył o ząbek - z tego względu zaczęły hałasować zawory

na pewno nauczka dla mnie - NIE DAWAJ AUTA W ŁAPY PARTACZOWI !!!!!

na chwilę obecną jest ok zobaczymy co czas przyniesie

całkowity koszt wyszedł mnie razem z robocizną równy 1050 w tym

- uszczelki uszczelniacze 250

- regeneracja głowicy 450

- robocizna 350