Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap 2.0tdi BRE na 2.0tdi BKD poradzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Z silnik dałem 2500zł na lokalnym szrotowisku :)

Opublikowano
  • Autor

Na plus tego motoru przemawia jego napęd pompy oleju bez wałków i fakt że przez całe życie tego motoru miał smarowanie :) Nie jest to bardzo świeża jednostka bo produkowane były od 2003r ale mój jest z 06.12.05r (data na głowicy) mówi się o pękających głowicach ale z tym borykają się nawet młodsze auta więc pewnie to nie ma reguły. Mój obecny motor jest zapewne też z podobną datą sprawdzę jak go wyjmę. Pompe oleju zamówiłem od avb za 70zł(potrzebny smok z niej) od awx kosztowała 130zł :D I z okazji że sam będę to robił a mam tylko klucz dyna od 27 do 210 to zamówiłem od 5 do 25 specjalnie dla napinacza rozrządu :) Może mechaniory miały zj**.. ten klucz nie wiem. Pompki PD przekładam swoje i tu pytanie czy dawać nowe uszczelniacze i jaki koszt na 4 wtryski? Pozatym panweki jak mogą wyglądać a jak nie ma ktoś przykład bo chciał bym sprawdzić co się nadaje a co nie :) Rolka napinacza w nowym silniku jest z 2010r więc auto ma ponad 120tyś przebiegu pewnie coś koło 200 ale co to dla diesla haha :D Olej pewnie Castrol 5w40 + filtr.

---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ----------

Bez wtrysków motor

Opublikowano

Uszczelniacze kup z BOSCHa, cena ok 25-30zł na jeden PD. Jak chcesz panewki na wałki rozrządu, to ja mam z mojego starego silnika, kupiłem nowe i zrobiłem na nich może 15KKM.

Opublikowano
  • Autor

A co się stało z silnikiem że tylko 15KKM udało się zrobić?

Opublikowano
  • Autor

Powód znany czy nie znany jak umnie? Jak będziesz miał chwile to pyknij zdj swoich daj cene i zobaczę co jest umnie bo nawet nie wiem ;)

Opublikowano
Ile dałeś za silnik?

Błędy w postach to przez te cycki- H4mm3R-

Opublikowano
  • Autor

IN progress :P

WP_000276_2.jpg

Pompy oleju BRE i BKD

WP_000277.jpg

---------- Post dopisany 27-10-2013 at 11:52 ---------- Poprzedni post napisany 22-10-2013 at 22:37 ----------

Auto po przeszczepie jeździ. Zauważyłem podczas wymiany parę rzeczy, pierwsza to zapchany smok pompy (plastikowy prostpkątny) po rozebraniu było pełno części z dzwigienek popychaczy aż dziwne że czujnik wykrywał ciśnienie w układzie. Druga sprawa to napinacz rozrządu w starym podczas pracy wskazówka stała w miejscu a w nowym drga i widać że napinacz pracuje. A więc wydaje mi się że przez słabe smarowanie zwiększał się opór na pasku a napinacz który był uszkodzony zamiast niwelować drgania zrywał śrubę :) A co będzie teraz to się okaże. Silnik BKD chodzi lżej, nie musi ciągnąć tych wałków ma mniejsze drgania, na wolnych lekko drga ale bardzo minimalnie :) Całkowity koszt ok 3500zł robota moja :) Robiłem go po pracy od pon do pt w czw odpaliłem :) Silnik bez oleju, wlałem 4L mobil 5w-30 i stan jest akurat :) Do tego rozrząd kpl. płyn do wspomagania, płyn do chłodnicy, smok od awx (100zł) reszta w dobrym stanie więc nie ruszałem.