Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problemy z płynem chłodniczym świeci kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj problem polega na tym ze nie wiem czy to jest zwiazane z tym czy nie ale zakladali mi gaz pare dni temu i dolewali plynu chlodniczego i wiem ze mialam plyn borygo a dolali mi petrygo mowili ze nic sie nie bedzie dzialo, teraz w tym pojemniczku mam jakis smieszny kolor i swieci mi kontrolka plynu chlodniczego a mam plynu ponad stan, co to moze byc?

Opublikowano

Kolor może być śmieszny bo zmieszali 2 różne płyny.

Pali się od momentu jak odebrałeś auto od gazownika??

Jak tak to jedź i niech to zrobią....

Słyszałem że dużo gazowników partaczów podłącza się z kostką pod kable od zbiorniczka wyrównawczego,sprawdź czy w ogóle masz podpiętą kostkę w zbiorniczku:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie że nie od wtedy jak odebrałam ale mniej więcej od wtedy bardzo szybko mi się grzeje silnik i przejdę kawałek otwieram maskę a tam wszystko gorące i dziwnie mi syczy wtedy pod maską. A jeszcze pytanie czy to nie ma znaczenia że są te dwa płyny zamieszane nie trzeba wymienić?

Opublikowano

Ogólnie nie ma znaczenie jeżeli wlali płyn który może się mieszać???

A auto normalnie łapie 90stopni i trzyma się równo czy może ponad 90???

Sprawdź tą kostkę może odpięła się czy co.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem przejechalam dziś 500m i zaczęła świecić kontrolka i właśnie po tej drodze już zdarzył się nagrzac

Opublikowano

Jeżeli w zbiorniczku widać że płyn się nie zważył (nie ma pływających plam innego koloru) tylko kolor jest jednolity to nie ma się czym martwić, odnośnie kontrolki - gaz potrzebuje informacji o temperaturze silnika nie o poziomie chłodziwa więc nie powinni dotykać kostki od zbiorniczka, lecz warto ją sprawdzić bo kto wie co to za barany...:wink:

Opublikowano
  • Autor

Może coś być z ta kostka bo mi cały zbiorniczek odkręcali ale wtedy przyjechałam do domu ponad 40km i nic nie było, auto stało dwa dni i teraz jade do sklepu i po 500m kontrolka

---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 20:57 ----------

To nie kostka, jest podpieta dobrze

Opublikowano

a jak gaz się wyłączy to kontrolka nadal świeci?

Opublikowano

Dzwoń do nich niech oni to zrobią:wink:

Jak po 500m złapał temp to nie jest normalna,jeżeli był zimny.

A wcześniej nie miałeś takich objawów????

---------- Post dopisany at 21:41 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

a jak gaz się wyłączy to kontrolka nadal świeci?

Kontrolka nadal sie będzie paliła bez znaczenia od paliwa.

Moze przerwali kable od niej.

Opublikowano
  • Autor

Nie miałam dopiero teraz tak bo to był problem jeszcze taki że nie włączał się ten przełącznik gazu to mówili że jest problem z samochodem i puszczali nowy kabl a mnie nie było przy tym i nie wiem co zrobili a wcześniej to chcieli się pod coś podpiąć i sprawdzali ta kostkę od płynu

Opublikowano

Zdalnie kabli by nie przerwali skoro kontrolka zapaliła się po 500 metrach, ja zalecam podłączenie vaga i sprawdzenie błędów :)

---------- Post dopisany at 21:49 ---------- Poprzedni post napisany at 21:44 ----------

puszczali nowy kabl a mnie nie było przy tym i nie wiem co zrobili a wcześniej to chcieli się pod coś podpiąć i sprawdzali ta kostkę od płynu

To może puścili nowy kabel lecz uszkodzili styki w kostce lub zakrzywili pin czujnika... Albo po prostu sygnał z czujnika puścili na gaz tym kablem z pominięciem sterownika

Opublikowano
  • Autor

Napewno to z nimi wyjaśnie