Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie auta o MMI Nawigacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć informacji o sprawdzonych firmach, które zajmują się doposażaniem Audi, zmiana zwykłego audio na nawigację z MMI.

Czy ktoś klubowiczów ma doświadczenie w tym temacie i wykonywał u siebie taką operację albo może ktoś zajmuje się tym profesjonalnie?

Zastanawia mnie na ile jest to inwazyjne z punktu widzenia auta oraz jaki mniej więcej może być koszt.

Opublikowano

Ja się jakiś czas temu przymierzałem do zamiany MMI 2G LOW na wersję HIGH (czerwono-czarny wyświetlacz na monitor TFT). Koszty takiej operacji są dosyć spore. Samych gratów jest sporo a ich koszt zaczyna się od około 2,5k. Z wymianą cena grubo powyżej 3,5 (jedna firma wyceniła mi nawet na 6k). Więc jest to średnio opłacalne jeśli chodzi tylko o bajer :)

A jeśli chodzi o dołożenie MMI, a nie zamianę istniejącego, to może być większy problem w zależności od tego jakie obecnie masz radio.

Opublikowano
  • Autor

W samochodzie, który właśnie kupuję zamontowane jest radio Audi Concert. Szczerze to nawet nie wiem czy to najgorsze możliwe radio czy są jakieś inne. Dopiero się wkręcam w tą markę (to moje pierwsze Audi).

Rozumiem, że w razie przeróbki muszę liczyć się z wydatkiem rzędu ok 3500-4000 zł to faktycznie nie mało.

Opublikowano

Lepiej juz dołozyć MMI 3G :wink: Ja u siebie robiłem taka operacje

Niestety koszta sa spore :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna, dzięki za sugestie.

Narazie jestem na etapie rozkminiania czym wogole różnią się te wersje MMI ;)

Możesz mi powiedzieć ile Ciebie kosztowała taka przyjemność?

Opublikowano

Przejscie z CONCERT/SYMPHONY na MMI 3G jest najdrozsza opcja ze wzgledu na dodatkowy koszt wiazki swiatłowodów .

Na pewno gdzies w granicach od 5 tys. z montazem

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem... liczyłem, że będzie jakiś 1000 mniej :) No ale to tylko moje założenia nie poparte żadną wiedzą.

Znacie może jakieś*sprawdzone firmy, które robią takie rzeczy?

Opublikowano

Duzo jest firm co zakładaja NAVI :wink:

Skad jestes ? dam ci najblizsze namiary

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna jestem z Warszawy i bardzo dziękuje :)

Ogólnie myślę, że będę mógł podjechać gdzieś dalej jeżeli stosunek jakości do ceny będzie lepszy.

Opublikowano
  • Autor

O! Sąsiedzi prawie :)

Dziękuje serdecznie!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, a czy pomożecie mi... chcę zmienić moej radio chourus z czarno-czerwonym wyświetlaczem na radio sterowane tymi guzikami przy skrzyni biegów i kolorowym wyświetlaczem. Czy ktoś mógł by mi pomóc i powiedzieć co bedę potrzebował ? Numery części mile widziane :-) Przypuszczam ze ten panel sterowania, oczywiście wyświetlacz razem z ramką i zmieniarkę żeby zastąpić dziurę po obecnym radiu. Co dalej... ? Z góry dziękuję za pomoc :-)