Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po wymianie żarówek w A4 B6 Avant z jednej światło pada bliżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Spaliła mi się żarówka, więc kupiłem 2 nowe Osram Night Breaker plus. Wyciągnąłem lampy, wymieniłem żarówki zamontowałem lampy, włączam światłą i... świecą blisko, więc wziąłem śrubokręt i ręcznie je podniosłem do maksimum i o ile lewa strona (od kierowcy) świeci w miarę daleko, to druga wyraźnie niżej, przez co bliżej. Obie są podniesione na tzw. maxa... wcześniej świeciły mi dalej (te same żarówki były) - nie wiem jak sobie z tym poradzić, macie jakieś pomysły? - żarówki to oczywiście zwykłe soczewki h7 55w. Proszę o jakąkolwiek pomoc bo strasznie mnie to denerwuje...:(

Opublikowano

Nie powinno tak byc ze po wymianie zarowek zmienia sie wysokosc swiatel poniewaz to soczewka skupia swiatlo. jesli zarowka weszla w swoje miejsce idealnie i nie jest wlozona pod jakims katem i zatrzasnieta sprezynka w odpowiednim miejscu nie powinno tak sie dziac, w tej lampie co ci swieci blisko wloz stara dobra zarowke i zobacz roznice. No chyba ze zarowka dobrze weszla i cos przy montazu lampy poszlo nie tak, moze gdzie na tych prowadnicach sie przesunela tzn tyl lapmy poszedl do gory choc w to watpie. sprawdz na starej zarowce.

Opublikowano

A silniczki od lamp to jak ustawione?

Opublikowano
  • Autor

Wszystko weszło idealnie, tzn. do prowadników, żarówka także weszła dobrze (h7 nie da się źle zamontować :D ) sprawdzałem na innych żarówkach i także świecą bliżej... ustawienie świateł oczywiście na 0

Opublikowano

hm, to naprawde zagadka. skoro na starych swiecilo dobrze a na kolejnych innych wkladanych juz blisko to jest cos nie tak z lampa. moze zatrzask od silniczka regulacji wysokosci wyskoczyl w lampie, zdejmij dekielki z tylu i staraj sie ruszac wkkladem lampy (odblysnikami). nie powinny sie wogole ruszac.

Opublikowano
  • Autor

Ok. Spróbuję z tymi odbłyśnikami, tylko, że końcem tygodnia dopiero... a gdyby się ruszały to co trzeba zrobić? - one maja gdzieś "zaskoczyć" ?

Opublikowano

Będziesz na pewno widział, gdzie one powinny być :wink:

Opublikowano

w miejscu styku silniczka regulacji wysokosci a odblysnika jest zatrzask. silniczek na koncu ma taka kulke ktora wchodzi w uchwyt w lampie, oczywiscie z wyczuciem to wkladac bo to delikatne ustrojstwa :) powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za sugestie... jak się za to wezmę to dam znać o efektach :D