juni cwa Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 witam i mam pytanie czy ma ktos moze kostke bodajze jakas sterujaca ona znajduje sie przy silniczu od szyby. opuscila sie i juz nie zamyka i z tego co sie orientowalem to wlasnie o ta kostke chodzi a i samochod to a4 b5 1.8T rok 96 ---------- Post dopisany 27-10-2013 at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany 25-10-2013 at 13:43 ---------- widze ze nikt nie ogarnia tematu i ani sie poradzic ani czegos dowiedziec
Dajmon Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Ja ma B6. Nigdy nie grzebałem w kostkach/kostce od silnika szyby. Ale skoro w jedną stronę szyba się opuściła, na życzenie przycisku, a a w drugą nie chce, to brakuje sterowania - napięcia, lub coś z mechaniką. Czytałem, że również jest bezpiecznik termiczny, który rozłącza zasilanie/sterowanie, gdy coś się zagrzeje w układzie/obwodzie. Wg mnie musisz dojść do tego silniczka i do jego kostki. Zobaczyć woltomierzem czy występuje na którymś pinie kostki względem masy - napięcie zapewne 12V, gdy zasterujesz zamykanie szyby z przycisku.
juni cwa Opublikowano 28 Października 2013 Autor Opublikowano 28 Października 2013 ok popatrze jeszcze i pokombinuje dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi