Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błąd: uszkodzenie cyfrowe sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po wymianie turbinki pojechałem skasowac błedy , mechanik skasował wszystko , oprucz błedu jak w tytule.Po przejażdce nie pojawiły sie inne błedy.Mechanik ustawił mi kąt i jeszcze stwierdził ze troszke za słabe jest cisnienie doładowania turbiny, ale nie moze tego ustawic przez ten błąd . Powiedcie mi czy moge jezdzic w takim stanie ? Auto zbiera sie ok ,pali do 7 w miescie , a naprawa sterownika to koszt od 350zł w zwyż!

Prosze o porade, a moze ma ktos na zbyciu tanio taki sterownik do afn ?

Opublikowano

Jaki to nr błędu, bo ciężko coś wymyślić?

Opublikowano
  • Autor

błąd nr 65535

Opublikowano

błąd nr 65535

wpisz w wyszukiwarke ten numer i troszke Ci sie rozjasni w główce ... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki , wpadłem juz na to ze olej dostał sie do sterownika przy awarii turbo ,przez węzyk , juz rozbieram sterownik [br]Dopisany: 06 Sierpień 2008, 15:05 _________________________________________________W ECU było troszke oleju ,wszystko oczysciłem i wysuszyłem.... niestety po zainstalowaniu w samochodzie , autko straciło moc, tzn .jedzie jak by było na "notlaufie" ,tyle że nie pomaga mu zgaszenie silnika , wczesniej po wstawieniu zregenerowanej turbiny nie złapał notlaufa nawet na chwile, teraz jest od odpalenia ,cały czas! Nie zrobiłem nic po za delikatnym powycieraniem chysteczką z spirytusem ECU w środku.Może coś z czujnikiem cisnienia zabudowanym w ECU??? [br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 19:13 _________________________________________________Moze ktos wie jak sprawdzic czujnik cisnienia w ECU ?

Opublikowano

Dzięki , wpadłem juz na to ze olej dostał sie do sterownika przy awarii turbo ,przez węzyk , juz rozbieram sterownik [br]Dopisany: 06 Sierpień 2008, 15:05 _________________________________________________W ECU było troszke oleju ,wszystko oczysciłem i wysuszyłem.... niestety po zainstalowaniu w samochodzie , autko straciło moc, tzn .jedzie jak by było na "notlaufie" ,tyle że nie pomaga mu zgaszenie silnika , wczesniej po wstawieniu zregenerowanej turbiny nie złapał notlaufa nawet na chwile, teraz jest od odpalenia ,cały czas! Nie zrobiłem nic po za delikatnym powycieraniem chysteczką z spirytusem ECU w środku.Może coś z czujnikiem cisnienia zabudowanym w ECU??? [br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 19:13 _________________________________________________Moze ktos wie jak sprawdzic czujnik cisnienia w ECU ?

zrob logi odczas niemocy .... i zczytaj bledy ....

Opublikowano
  • Autor

jak będe miał vaga to zrobie , a dopiero zamówiłem ,więc to potrwa, moze jest ktoś ze ślaska najlepiej z okolic Bytomia ,kto by zrobił mi logi , albo ktoś kto ma AFN-a ,żeby nachwilkę podmienić ECU ?