Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z radiem Concert - Błąd "SAFE"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam fabryczne radio Concer z systemem BOSE oraz standardową usterką regulacji głosności. Jakiś cza temu pojawił się problem z radiem. Po włączeniu radia pojawia się komunikat SAFE. Wpisuje prawidłowy kod radio działa ale za chwile znowu się koduje. Odłączyłem i założyłem kleme z aku. Wpisuje kod ale to nic nie daje. Cały czas wyswietla się "SAFE"

Jak rozwiązać ten problem ?

Opublikowano

sprawdzić połączenie czy pin safe i cała reszta siedzi ok jeśli nie to w radiu najprawdopodobniej był odzyskiwany kod i ktoś podmienił zawartość i teraz wsad się wysypał

Opublikowano
  • Autor
sprawdzić połączenie czy pin safe i cała reszta siedzi ok jeśli nie to w radiu najprawdopodobniej był odzyskiwany kod i ktoś podmienił zawartość i teraz wsad się wysypał

Możesz mi przybliżyć lokalizacje pin safe ? Co do ewentualnego odzyskiwania kodu to wątpie bo naklejka z kodem jest w książce serwisowej a ona jest na swoim miejscu.

Załóżmy że wszystkie połączenia są ok to idzie jakoś naprawić takie radio ?

Opublikowano

kurcze pomyliłem się bo pin safe jest w Audi Navigation Plus ( RNS-D ) :facepalm: sprawdzałeś połaczenia elektryczne? Mozliwe że procesor ( pamięć ) szfankuje i temu dzieją się takie cuda wianki. Podpinałeś radio na stole ? diagnostyka była robiona ?

Opublikowano
  • Autor
kurcze pomyliłem się bo pin safe jest w Audi Navigation Plus ( RNS-D ) :facepalm: sprawdzałeś połaczenia elektryczne? Mozliwe że procesor ( pamięć ) szfankuje i temu dzieją się takie cuda wianki. Podpinałeś radio na stole ? diagnostyka była robiona ?

Radio jest cały czas w samochodzie Nie mam sprzętu żeby go zdiagnozować. Radio ma standardowy problem z głośnościa i grzałem procesor. Czy to jest ten sam procesor ?

Opublikowano

Dokładnie jest to ten sam procesor. Motorola bardzo możliwe że uszkodziłeś strukture procesora podczas wygrzewania go zapewne zapalniczką

Opublikowano
  • Autor

W takiej sytuacji muszę wymienić procesor. Idzie jeszcze to zrobić ? Bo gdzieś trafiłem na informacje że jest duży problem z dostępnością nowych procesorów. A tak przy okazji możesz mi powiedzieć jaka jest rozsądna cena za radio z wymienionym procesorem lub za takie które jest pozbawione tej fabrycznej wady ? Bo wiem ze takie istnieja bodajrze produkcji Japońskiej i z jakimś tam innym kolorem naklejki Wiesz, nie chce przepłacić za radio.

Opublikowano

150 max 200 za radio bez wady szukaj na licencji Panasonic nowe procesory niedostępne. Szukaj Panasonica bo te z wymienionym prockiem po czasie i tak mają problem.

Opublikowano
  • Autor
150 max 200 za radio bez wady szukaj na licencji Panasonic nowe procesory niedostępne. Szukaj Panasonica bo te z wymienionym prockiem po czasie i tak mają problem.

No i wszystko jasne. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)