Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie ma świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem , jakiś miesiąc temu znikły mi światła drogowe , ostrzegawcze , mijania i tylne były , bezpieczniki dobre , podejrzenia padły na pająka . Dziś rano żona jechała do pracy i żadnych świateł nie było tylko tylne , czyżby całkowicie pająk padł ? A4 B5 1,8 125KM , ADR 98r.

Opublikowano

Musisz sprawdzic może coś nie łączyć własnie w manetce świateł

Opublikowano

Kolego Grzesio czy nie umiesz użyć SZUKAJ. Kilka dni temu opisywałem jak sprawdzić po koleii układ oświetlenia zewnętrznego.

Opublikowano
Koledzy mam problem , jakiś miesiąc temu znikły mi światła drogowe , ostrzegawcze , mijania i tylne były , bezpieczniki dobre , podejrzenia padły na pająka . Dziś rano żona jechała do pracy i żadnych świateł nie było tylko tylne , czyżby całkowicie pająk padł ? A4 B5 1,8 125KM , ADR 98r.

Jak żona jechała dziś do pracy, to pewnie manetkę miała przełączona na drogowe. Masz zapewne reflektory przedliftowe Valeo na żarówki H4, w których światła drogowe gasną po załaczeniu drogowych. A dlaczego nie świecą drogowe? Bo są zaśniedziałe styki w menetce.

O to taka moja teoria, ale coś czuję, że mam rację. Troche dziwnie opisałeś problem, bo pewnie po prostu nie ma tylko i wyłącznie świateł drogowych. Nie ma czegos takiego jak światła ostrzegawcze, ale domyślam się, że miałeś na mysli mignięcia drogowymi.

Opublikowano
  • Autor

Jak żona jechała dziś do pracy, to pewnie manetkę miała przełączona na drogowe. Masz zapewne reflektory przedliftowe Valeo na żarówki H4, w których światła drogowe gasną po załaczeniu drogowych. A dlaczego nie świecą drogowe? Bo są zaśniedziałe styki w menetce.

O to taka moja teoria, ale coś czuję, że mam rację. Troche dziwnie opisałeś problem, bo pewnie po prostu nie ma tylko i wyłącznie świateł drogowych. Nie ma czegos takiego jak światła ostrzegawcze, ale domyślam się, że miałeś na mysli mignięcia drogowymi.

Panie JASNOWIDZ , dokładnie tak było , żona wróciła do domu przełączyłem manetkę i mijania się poawiły , ale i tak czeka mnie wymiana pająka na jakąś używkę , a na tym moim będę się uczył czyścić styki .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Styki czysci sie kontaktem w sprayu bez rozbierania czegokolwiek.

Wysłane z SGSA

Opublikowano

ja czysciłem i pomogło na 3tygodnie :kwasny: potem manetke wymieniłem i wszystko śmiga

Opublikowano

No a u mnie pomoglo na lekko juz dwa lata albo dluzej. Wazne, zeby obficie spryskac srodkiem na izopropanolu, a nie byle czym.

Wysłane z SGSA

Opublikowano
  • Autor
Styki czysci sie kontaktem w sprayu bez rozbierania czegokolwiek.

Wysłane z SGSA

A dokładniej , bo chyba pająka trzeba zdjąć z kierownicy i chyba rozpołowić ?

Opublikowano
  • Autor
Nie! Spryskuje się przez otwór w osłonie kolumny. To typowy problem w B5 i jest tego pełno na forum.

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/problem-dlugimi-290505/

w takim razie zastanawiam się jak ten preparat dostanie się do środka tej manetki od świateł drogowych , z tego co wiem te przełączniki są poskręcane wszystkie razem , żeby się dostać do styków od drogowych to trzeba odkręcić najpierw manetkę od włączania świateł potem od wycieraczek i na koniec jakąś blaszkę odkręcić aby wyczyścić styki . Gdzieś widziałem zdjęcia całej operacji na internecie .

Opublikowano

Ten sposób, o którym piszę zastosowałem sam, światła działają po tym zabiegu ponad 2 lata. W linku, który dałem wyżej kolega napisał:

Ok panowie póki co dziękuję za odpowiedź, jutro kupię ten Kontakt spray i napiszę czy pomogło

---------- Post dopisany 24-10-2013 at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany 22-10-2013 at 19:44 ----------

Pomogło zastosowanie preparatu, zrobiłem to dwa razy w dość długich odstępach czasu. Teraz działa jak należy. Także wielkie dzięki. Temat do zamknięcia.

A ty zrób jak chcesz. Twoje auto, twój czas. :whistling:

Opublikowano
  • Autor

W poniedziałek zastosuję się do tych wskazówek i dam znać , narazie dzięki.

---------- Post dopisany 01-12-2013 at 10:03 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2013 at 18:40 ----------

Panowie , DZIAŁA , kupiłem kontakt 60 popsiukałem i po 5 sekundach są światła drogowe , zobaczymy jak długo wytrzymają .

Jeszcze raz dzięki jihaad .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Światla drogowe nie maja przekaźnika i zasilane są bezpośrednio przez przełącznik. Styki będą z czasem śniedziały i tak, z tym, że jak pisałem, u mnie od dwóch lat działa bez problemu po przeczyszczeniu. W razie problemów spryskaj znowu, porządnie i tyle. Nie sądzę, żeby problem wynikał z przepalonych styków na przykład. Poza tym kupno używki to tylko półśrodek, bo każdą nęka ten sam problem przecież.

Opublikowano
  • Autor

Ok. Jeszcze zostało tego specyfiku na czarną godz. :wink: