Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[all b7] Dylemat 17stkowo 18 nastkowy do B7 5tys km miesiecznie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy,

Szukam tzw. złotego środka pomiedzy komfortem a dobrą prezencją auta. I tak no wiadomo ze im felga wieksza tym ładniej sie prezentuje gdybym mial jeździć w niedziele do koscioła to pewnie było by to 19-20 cali, natomiast robie dostc duze przebiegi gdyż używam auta do pracy około 5 tys km miesiecznie i niec chcial by, wadawac setek zlotych na prostowanie felg i wymiane zawieszenia. Dlatego bardzo mocno zastawiam sie nad 17stkami czy to dobry wybór?? Jaki wzór 17 wam sie widzi?? i czekam na szczere odpowiedzi jaki to jest zloty srodek jeżeli chodzi o rozmiar?

Mi podobają sie np. takie :

imagejpg_naahxnw.jpg

Opublikowano

Ja właśnie przesiadłem się na 17 wcześniej miałem 16 i różnica mała w utracie komfortu zawieszenie mam sline. Z tym że ja zamiast 215/45 włożyłem 215/50 czyli wyższy profil. Zawsze to trochę więcej gumy. Na 18 przy tych drogach na których ja się poruszam bym się nie zdecydował. 17 to złoty środek komfort i wygląd. Takie jest moje zdanie. Ps na 17 przydałby się juz zawias -20.

Opublikowano
  • Autor

Co do opon to rozwaze mocno 215/50 bo mi rowniez chodzi o komfort 5tys km miesiecznie czyli 60tys rocznie swoje zrobi, dopoki auta bede uzywal do pracy nie ma mowy o obnizeniu zawieszki, chyba ze bede mial drugie auto do pracy wtedy co innego, a co szadzicie o takim felunku to jest z b8 pasowalby do do b7 ??

imagejpg_naaqrqa.jpg

Opublikowano

zobacz mój wątek tam też wymieniałem 16 na 17 koła jest to co chciałem komfortowo,na 17 za wysoko stoi auto bez obniżenia :kwasny:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b7-75/b7-bpw-moj-automacik-b7-bpw-swap-320-a-181758/

do B7 nie podejdą mają inny otwór centrujący..

Opublikowano

jak dasz 17 na serii to bedzie troche koza ;/

Opublikowano

Co do felg podejdą tylko trzeba dać pierścień centrujący. Ja założyłem u siebie felgi z b8 do tego pierścień i wszystko hula aż miło. pierścień na piastę 57,1 na felgę 66,6. Co do tego że będzie wyglądać jak koza to nie koniecznie bo opona 215/50/17jest wyższa od 215/45/17 i powinna wypełnić nadkole.

Opublikowano
  • Autor
Co do felg podejdą tylko trzeba dać pierścień centrujący. Ja założyłem u siebie felgi z b8 do tego pierścień i wszystko hula aż miło. pierścień na piastę 57,1 na felgę 66,6. Co do tego że będzie wyglądać jak koza to nie koniecznie bo opona 215/50/17jest wyższa od 215/45/17 i powinna wypełnić nadkole.

A mozesz pokazać jak u Ciebie ta oponka wyglada na aucie ?? nie jest mocno baloonowa??

Opublikowano

W wolnej chwili wkleje zdjęcie. Opona balonowata nie jest bo w wysokości profilu różnicy jest nie cały centymetr więc tyle co nic.

---------- Post dopisany 24-11-2013 at 15:27 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2013 at 09:54 ----------

Mam tylko takie zdjęcie bo mam już zimówki. Na zdjęciu 16 (205/55)vs17 (215/50).

9dd6f10858ef0066med.jpg

Opublikowano
  • Autor

ile cali felga??

Opublikowano

przecież masz napisane

Opublikowano
  • Autor

szerokosci :facepalm: myslalem ze to oczywiste

Opublikowano

Jak ktoś mnie pyta ile cali mam felgi w aucie to raczej nie pyta o szerokość :P

Opublikowano

Jest to ori felga z b8 17x7.5J rozstaw śrub 5x112 otwór centrujacy 66.6 . Tyle danych powinno ci wystarczyć :-P

---------- Post dopisany at 09:17 ---------- Poprzedni post napisany at 09:15 ----------

No dobra masz jeszcze et 45 :-P