Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomysł na biznes - Wasze opinie i sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę Was zapytać o opinię odnośnie rozpoczęcia działalności związanej z pisaniem biznesplanów, wniosków kredytowych, wniosków o dofinansowania z UP lub UE. Co sądzicie na ten temat ? Posiadam wykształcenie związane z owym tematem więc zielony nie jestem - tylko czy jest na to zapotrzebowanie ? Może macie jakieś opinie lub sugestie ?

Opublikowano
Chcę Was zapytać o opinię odnośnie rozpoczęcia działalności związanej z pisaniem biznesplanów, wniosków kredytowych, wniosków o dofinansowania z UP lub UE. Co sądzicie na ten temat ? Posiadam wykształcenie związane z owym tematem więc zielony nie jestem - tylko czy jest na to zapotrzebowanie ? Może macie jakieś opinie lub sugestie ?

Zapotrzebowanie myślę, że jest. W 2014. rusza projekt 6.2. Zastanów się kiedy płatność za wniosek. Ludzie mają czasami bardzo wygórowane żądania ;)

Opublikowano
  • Autor

No tak jedni zapłacą z góry, inni po napisaniu inni dopiero gdy wniosek zostanie przyjęty i jak tu się nie dać tak żeby obie strony były zadowolone. Może macie jeszcze jakieś przemyślenia ?

---------- Post dopisany 24-11-2013 at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2013 at 08:10 ----------

Może macie jakieś sugestie ?

Opublikowano

Firm piszących wnioski jest pełno w necie i stacjonarnie Ciężko nowej będzie się przebić

Opublikowano
  • Autor

W necie jest pełno firm które piszą wnioski ? Przez internet chciałbyś kupić wniosek który czasami kosztuje i 40 tys ?

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

Firm piszących wnioski jest pełno w necie i stacjonarnie Ciężko nowej będzie się przebić

To trochę tak jak z prawnikami, tulu ich jest a jednak każdy ma pracę. Nie chcę tutaj bronić swojego pomysłu itp. bo każdy moa swoje zdanie. Chodzi o to że jeżeli siedzisz w tym to teraz wszystko oparte jest o biznesplan tak samo jak kierownicy projektu - projektem może być wszystko, każde działanie firmy istniejącej lub nowo powstałej.

Opublikowano

Czy masz znajomości na szczeblach decyzyjnych ? Głównie chodzi o banki bo o dotacjach nie wspomnę. Jeśli celujesz w mikro i małe przedsiębiorstwa to nikt Ci nie zapłaci kokosów bo to wnioski na kilkadziesiąt, góra kilka set tysięcy. Pozostaje temat grubszych graczy idący w "miliony" ale tam niejednokrotnie trzeba mieć plecy żeby coś popchać do przodu. Temat dotacji to już czysta poezja, czyli własna interpretacja weryfikatorów a na koniec i tak % lecą do typa który bije Ci stempel.

Opublikowano
  • Autor
Czy masz znajomości na szczeblach decyzyjnych ? Głównie chodzi o banki bo o dotacjach nie wspomnę. Jeśli celujesz w mikro i małe przedsiębiorstwa to nikt Ci nie zapłaci kokosów bo to wnioski na kilkadziesiąt, góra kilka set tysięcy. Pozostaje temat grubszych graczy idący w "miliony" ale tam niejednokrotnie trzeba mieć plecy żeby coś popchać do przodu. Temat dotacji to już czysta poezja, czyli własna interpretacja weryfikatorów a na koniec i tak % lecą do typa który bije Ci stempel.

Wiedzę że bardzo dobrze znasz temat :) wszystko co napisałeś jest 100% prawdą, można powiedzieć że najpierw wydawana jest decyzja odpowiednim osobom a później można pisać wniosek - takie są realia.

Opublikowano

Wiedzę że bardzo dobrze znasz temat :) wszystko co napisałeś jest 100% prawdą, można powiedzieć że najpierw wydawana jest decyzja odpowiednim osobom a później można pisać wniosek - takie są realia.

Po prostu moja rada jest taka, w dzisiejszych czasach musisz na rynek usług wchodzić co najmniej z kilkoma produktami, jedna usługa idzie inna stoi, potem znowu odwrotnie, ale cały czas jakoś się kręci. Musisz pomyśleć o kompleksowej ofercie wtedy jest jakaś szansa na przebicie się.

Opublikowano
  • Autor

Po prostu moja rada jest taka, w dzisiejszych czasach musisz na rynek usług wchodzić co najmniej z kilkoma produktami, jedna usługa idzie inna stoi, potem znowu odwrotnie, ale cały czas jakoś się kręci. Musisz pomyśleć o kompleksowej ofercie wtedy jest jakaś szansa na przebicie się.

Dokładnie mam takie przemyślenia, że musi to być szersza oferta żeby móc na tym zarobić i przyciągnąć klientów. Od doradztwa po projekty.