Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dwóch tygodni borykam się z problemem ogrzewania w mojej bestii ALZ ;) Mianowicie po całej nocy stania auta zapalam jade temperatura po jakichs 5-8 km osiaga 90 stopni przy temp. zewn 2.5 stopnia a ogrzewania brak. Staje na poboczu popuszczam korek ze zbiorniczka plyn idzie do gory zaczyna leciec przez przelew,temp. silnika spada ( czasami przekracza dosc ambitnie pion czyli 90 ale po popuszczeniu korka dynamicznie spada na ok 70), ogrzewaanie letnie tak jeszcze z dwa razy i po 15 km jazdy ciesze sie ogrzewaniem w moim autku. Termostat wymieniony bo vag go wskazał teraz błędów nie ma. Autko stoi po 3-4 godziny w ciagu dnia odpalam i do wieczora jest wszystko ok, wsiadam rano znowu to samo. Słyszałem że może to być najprawdopodobniej wina korka co o tym myślicie. Pomóżcie bo zima za pasem. ;(

Opublikowano

zima już jest kolego ;-) a wymiana korka nie droga ja to zrobiłem i jest dobrze już ;-)

Opublikowano
  • Autor

enrike powiedz mi czy miałeś objawy podobne do moich czy inne ?

Opublikowano

ja bym bardziej obstawial nagrzewnice niz korek bo to przerabialem korek tez wymienialem nie drogo wymien napewno nie zaszkodzi zobaczysz co sie bedzie dzialo

Opublikowano
  • Autor

tez tak myslalem ale dlaczego auto sie zachowuje jak zapowietrzone. ;/ juz mnie dobija w poniedzialek ogarne jakis korek i zobaczymy bo mnie irytuje stawanie w sniegu i odkrecanie korka nie takie usterki nie w aucie tej klasy :( masakra jakas. ;/

Opublikowano

ja miałem taki przypadek i zapowietrzało mi się przez pęknięty kruciec wchodzący do głowicy. Wymieniłem i ogrzewanie jest :)

Opublikowano
  • Autor

kolego hulek mowisz o tym kruccu ktory jest od tyslu silnika od strony skrzyni ?

---------- Post dopisany 08-12-2013 at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany 07-12-2013 at 19:42 ----------

Witam prawdopodobnie znalazłem dziś przyczyne, od znajomego wziąłem rano korek i problemy ustały jutro kupię nowy dla siebie i napisze za kilka dni co i jak. Może się komuś temat przyda. Pozdrawiam

Opublikowano

tak tak ten z tyłu. Miałem minimalnie pęknięty i to wystarczyło żeby zapowietrzać układ chłodzący.

Opublikowano
  • Autor

musze jutro zobaczyc, bo korek niestety okazal sie zlym przypuszczeniem. autko nadal sie zapowietrza. Panowie a może zna ktoś jakiegoś komprente mechanika w okolicach Rudy Śląskiej . ?

---------- Post dopisany 14-12-2013 at 08:28 ---------- Poprzedni post napisany 11-12-2013 at 20:11 ----------

Witam przyczyna moich zmagań w Audiczce była rozszczelniona pompa wody która wytrzymała 13 tkm. ;/

Opublikowano

Unie ten krociec się poci z tyłu silnika i ubywa płynu ale mi się nie zapowietrza i ogrzewania też nie było a okazało się zapchana nagrzewnica