Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KARCHER K 5.700 poleca ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co sądzicie o myjkach LAVOR? Używa ktoś?

Ja używam już 3 lata model najsłabszy lavor junior myje nim kostkę brukową 3 auta w rodzinie folie oczka wodnego z glonów itp. Ma pompe aluminiowa a nie jak w karcherze(słabsze modele) plastikową. Kolejna myjka to też będzie lavor. Z gwarancją nie ma żadnego problemu. Pękła mi dysza rotacyjna z mojej winy przysłali kuriera i wymienili na nową bezpłatnie choć w karcie gwarancyjnej pisało że dysze nie podlegają gwarancji. Jest też dużo akcesoriów do myjek pianownice itp więc polecam.

Opublikowano

Napisał że lavor junior

---------- Post dopisany 30-03-2014 at 08:43 ---------- Poprzedni post napisany 23-03-2014 at 12:35 ----------

Miałby ktoś możliwość z właścicieli K 5.700 o nagranie filmiku jak działa maszynka z turbo dyszą? Chodzi mi o ciśnienie, czy nie będzie za małe do moich potrzeb. Próbowałem gdzieś wypożyczyć karchera ale nigdzie w okolicy go nie mają żeby potestować, byłbym wdzięczny :naughty:

Opublikowano

W Castoramie często są takie pojemniki gdzie się sprawdza ciśnienie akurat ostatnio widziałem mieli akcję z karcher K5, podjedź zobacz:hi:

Opublikowano

bylem wczoraj u nas nie ma czegoś takiego :/

Opublikowano
  • Autor
Napisał że lavor junior

---------- Post dopisany 30-03-2014 at 08:43 ---------- Poprzedni post napisany 23-03-2014 at 12:35 ----------

Miałby ktoś możliwość z właścicieli K 5.700 o nagranie filmiku jak działa maszynka z turbo dyszą? Chodzi mi o ciśnienie, czy nie będzie za małe do moich potrzeb. Próbowałem gdzieś wypożyczyć karchera ale nigdzie w okolicy go nie mają żeby potestować, byłbym wdzięczny :naughty:

A na jakim przykładzie chcesz zobaczyć? Myjka ma naprawdę dobre ciśnienie ;)

Opublikowano

mycie kostki najbardziej chyba :) Siedzę od rana patrzę na youtube, większość filmików reklamowych jest i za dużo stwierdzić się nie da. Na tym jest chyba model 5.800

i chyba zbytnio nie odbiega od 5.700, nie? Myślę że ciśnienie dobre powinno być po obejrzeniu tego filmiku

---------- Post dopisany at 12:02 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

Wcześniej miałem coś takiego: Myjka ciśnieniowa do ogrodu 1500W, Black&Decker PW1500SP - Sklep Narzędzia Profix i d*py za bardzo nie urywało....

Opublikowano
  • Autor

Myśle ze 5.7 a 5.8 bedą miały takie same ciśnienie

Opublikowano

Czyli co, warto wydawać te 1200 dukatów? Wg ciebie ciśnienie wystarczające do mycia auta i kostki?

---------- Post dopisany at 12:58 ---------- Poprzedni post napisany at 12:11 ----------

I czy taka pianownica jest coś warta czy lepiej coś innego wziąć? KARCHER - Oryginalna Pianownica, Lanca do Piany FV (4032152648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Miałem tę pianownicę, niestety bardzo "zabawkowa'" dość mała pojemność i szybko wyczerpuje swój zapas co bardzo denerwuje przy myciu kilku aut "pod rząd". Teraz mam taką i jestem zadowolony: PROFESJONALNA PA PIANOWNICA DO KARCHER K2 K5 K6 K7 (4076401657) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

coś takiego mam też do starej myjki i w sumie taka sobie, po 2 latach lała jak chciała. Końcówka niestety do karchera nie bedzie pasowała, wiec szukam w sumie nowej pianownicy

Opublikowano

Teraz w obi jest promocja karcher k5 za 999zł:naughty:

Opublikowano

bez bębna na wąż

Opublikowano

no niestety bez

Opublikowano
  • Autor

Czyli co, warto wydawać te 1200 dukatów? Wg ciebie ciśnienie wystarczające do mycia auta i kostki?

---------- Post dopisany at 12:58 ---------- Poprzedni post napisany at 12:11 ----------

I czy taka pianownica jest coś warta czy lepiej coś innego wziąć? KARCHER - Oryginalna Pianownica, Lanca do Piany FV (4032152648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja dałem tyle samo i nie żałuje ;) pianownica taka sobie, ale nie ma tragedii

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dzisiaj jeszcze wpadłem na takiego lavora MYJKA CIŚNIENIOWA LAVOR VERTIGO 28 2800W 270BAR (4080553714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 180 bar, jest to coś warte czy zostać przy pierwszej myśli, czyli K.5700?

---------- Post dopisany 16-04-2014 at 17:39 ---------- Poprzedni post napisany 01-04-2014 at 20:33 ----------

Skusiłem się na tego karchera z castoramy (to samo co k5.700 ale bez zwijaka). Ciśnienie d*py nie urywa, myjka sprawia wrażenie solidnej (dosyć ciężka), mam ją od tygodnia, używana może z 15h (myję kostkę na podwórku), a już dysza rotacyjna świruje i napierdziela jednym prostym strumieniem..:/ Dysza vario tez taka sobie, dziwnie rozwiązane przełączanie pomiędzy min a max. Po marce karcher, jednak spodziewałem się czegoś lepszego jeśli chodzi o dysze...

Opublikowano

Ja też ją kupiłem, myłem sporo kostki i parę rzeczy, jak do tej pory z myjką i całym osprzętem jest wszystko w porządku. Dysza rotacyjna bardzo dobrze doczyszcza mocno zabrudzoną kostkę ( mam porównanie z makitą która kosztowała prawie drugie tyle co karcher). Moim zdaniem ma ciśnienie takie jak podaje producent. Do domowego użytku ja ją polecam, muszę tylko dokupić pianownicę tylko tą "PA" :hi:

Opublikowano

da się rozebrać tę dyszę jakoś? Siłowałem się z nią i ani drgnie...:/

Opublikowano

nie przyglądałem się jej czy jest "robieralna"... Może coś wpadło lub przytkało ją skoro nie kreci