Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 Avant Głośnik i reszta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, chciałbym zasięgnąć rady Was - Fanatyków ;) Mianowicie: od miesiąca posiadam A4 B5 2.8 quattro i autko jest generalnie bomba aaaaale... razi mnie to, że głośniki z przodu strasznie "pierdzą" przy niskich tonach:/ nie to, żebym był fanatykiem ale bas powinien łamać żebra a nie gruchotać uszy :) Subwoofer stoi ze wzmacniaczem w garazu i czeka na montaż ale najpierw zmieniłbym ten szajs z przodu :) Więc do sedna: czy ktoś może polecić mi jakie głośniczki można wsadzić do mnie w przednie drzwi ?? załączam zdjęcie boczku drzwi, bo nie jestem pewien czy da radę tam wsadzić coś więcej niż 13 cali :/ ewentualnie może ktoś ma pomysł jak przerobić boczek żeby weszło więcej :) Pomożecie ??

bok.jpg

---------- Post dopisany 23-12-2013 at 18:52 ---------- Poprzedni post napisany 17-12-2013 at 17:00 ----------

Dzięki za odpowiedź... :/

Opublikowano

głosniki 16 wkładasz do siebie i elegancko pasuja ale trzeba do tego dystanse i delikatnie przerobić a dokładnie wyciąć jeden uchwyt w boczku. poszukaj na forum jest wszystko ładnie opisane i nawet fotki koledzy powklejali jak to zrobić... nie zapomnij o dokładnym wygłuszeniu drzwi matami bo bez tego efektu nigdy nie osiągniesz :wink:

Opublikowano

Ja bym celował w coś z sony xplod, z przodu siedzą głośniki 13 cm jakie byś nie wsadził to żeber one łamać nie będą, po prostu są za małe według mnie z przodu dać lepiej dobre trzynastki i dobre tweetery i wspomagać to tyłem na półkę zarzucić jakieś większe i tupke w bagażnik wsadzić.

Opublikowano
Ja bym celował w coś z sony xplod, z przodu siedzą głośniki 13 cm jakie byś nie wsadził to żeber one łamać nie będą, po prostu są za małe według mnie z przodu dać lepiej dobre trzynastki i dobre tweetery i wspomagać to tyłem na półkę zarzucić jakieś większe i tupke w bagażnik wsadzić.

raczej kolego w avancie ciężko bedzie o półkę :facepalm: w tylne dzwi walisz 16 i dobre wygłuszenie i będziesz zadowolony

Opublikowano

raczej kolego w avancie ciężko bedzie o półkę :facepalm: w tylne dzwi walisz 16 i dobre wygłuszenie i będziesz zadowolony

A no tak Sorka, nie zerknełem dokładnie.

Opublikowano

Ja polecam lekturę car audio faq Nazara.Dowiesz się dlaczego głośniki w tylnej półce to złoooo ;-).

Generalnie jeśli chcesz,aby to grało poprawnie ,dajesz 16cm zestaw odseparowany w przednie drzwi.Jest na forum fajny opis jak je tam pomieścić.W zależności od jakości/mocy głośnika zasilasz je radiem lub zewnętrznym wzmacniaczem.Mile widziane wytłumienie drzwi (na pewno przyda się na przyszłość).Do tego sub zabudowany w boczku ,może być niewielki intertechnik mds 08 i masz dyskretny ładnie grający system za 800zł.Niestety własna praca i czas nie wchodzą w cenę.

A tak na początek do zmiany jakości nagłośnienia polecam wymianę radyjka na jakieś firmowe,niekoniecznie z nowej lini.

Opublikowano
  • Autor

No i dobra będę szukał sobie informacji na forum odnośnie 16 z przodu bo sam szczerze powiem, że 13 nie budzą mojego zaufania :) wzmacniacz jest ii subwoofer tez :) tylko czeka na kable i na radio :) To kolejne pytanie Wam zadam: Może ktoś polecić radio jakies za 300-400 zł ?? alpine, kenwood czy co polecacie ?? i kwestia kabli do wzmacniacza i mat do wygłuszania :) też ktoś, coś poleci ?? Dzięki za pomoc :D Wszystko będzie udokumentowane i wrzucone na forum :) jak tylko się wezmę do roboty i będę kminił to zamieszczę :) Pozdro :)

Opublikowano
  • Autor

Alpine - Cyfrowy radioodtwarzacz multimedialny - UTE-72BT

Czy to radio będzie Git czy może mam szukać czegoś droższego ?? nie ukrywam, że płyty CD i tak traktuje hobbystycznie (kupuje i stawiam na półkę, na pewno nie wożę w aucie :)) więc chyba powinno spełnić wymagania tylko czy dobrze zagra ??

W posiadaniu mam:

Sub: Mac Audio MP Box 300 - Car Audio Katalog

i wzmacniacz: Mac Audio MPX 2500 - Car Audio Katalog

A za propozycję głośników dzięki wielkie @POWER-KRIS :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Co do radia to jakieś z karta pamięci. USB jest lipa bo łatwo złamać jak coś wlozysz. Mi w moim Alpine brakuje tylko gniazda na kartę SD.

Chyba Clarion robi na SD a klasa radia porównywalna.