Opublikowano 26 Grudnia 201312 l który bezpiecznik jest odpowiedzialny za obsługę pompy sai (odkurzacz)?
Opublikowano 30 Grudnia 201312 l 40 amp bezpiecznik przy komputerze. Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 31 Grudnia 201312 l tak, będzie tylko co jakiś czas zapalać check engine. SAI to tylko system związany z ekologią. Jeżeli chcesz ją całkiem wyjąć to musisz zaślepić wlot w obudowie filtra powietrza. ten z którego wychodzi rura do pompy sai. Jeżeli padł bezpiecznik to pewnie padła tez pompa, a jeśli padła pompa i jest w niej woda - to zawór kombi jest nieszczelny (musisz wymienić w pierwszej kolejności. Polecam filmik
Opublikowano 1 Stycznia 201412 l Autor jak sprawdzić czy pompa o innym numerze będzie pasować właściwy numer to 06A959253E ale znalazłem pompę o innym numerze zmienia się tylko ost.litera na B
Opublikowano 1 Stycznia 201412 l z tej aukcji wynika ze powinna pasować VW Audi Secondary Air Pump 06A959253B 2000 2008 New | eBay wyglądają identycznie. czy w twojej pompie byla woda ??
Opublikowano 1 Stycznia 201412 l Autor jeszcze jej nie wymontowałem prawdopodobnie się zatarła i musiałem ja odłączyć bo robiła zwarcie przygasające oświetlenie auta przez 1 minute po rozruchu.
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l jeżeli błędu nie wywala i nie wyje bardzo głośno (wyje = zatarta) to może być z pompą wszystko ok. Pompa ma bardzo duży pobór mocy. Może to nie problem z pompą a regulatorem napięcia w alternatorze. Oczywiście mogę się mylić. Możesz sprawdzić napięcie na normalnie pracującym silniku i podczas działającej pompy.
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l Gdyby robila zwarcie to bezpiecznik by paliła. Wysłane za pomoca sputnika.
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l Autor właśnie podłączyłem bezpośrednio pompę pod zasilanie i nie ruszyła słychać tylko jak "buczy"
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l Autor jeszcze jej nie wyciągam jak będę miał jakąś inna to się wezmę za wymianę.