Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

okleina czarny połysk w atrapę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym myślicie? Nie uszkodzi się po kilku kilometrach jazdy?

FOLIA OKLEINA CZARNY POŁYSK 152x50 HURT-DETAL !!! (3833244279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a jakby okleił też tylną blendę zderzaka?

Opublikowano

nie uszkodzi się. a poszukaj foli wylewanej - wtedy bedzie juz mega

Opublikowano

Chcesz okleić tylko chrom czy cały grill?

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu po prostu oddal do lakiernika. Duzo prosciej.

Opublikowano
  • Autor

jaka to jest ta folia wylewana?

---------- Post dopisany at 15:02 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

tylko chrom, ewentualnie jeszcze to do którego jest tablica rejestracyjna mocowana

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, przyłączę sie do tematu. Chciałbym pomalować cały grill łacznie z chromem i teraz pytanie czy malowac chrom? Czy go zetrzec papierem sciernym ?

Opublikowano

zmatowić papierem, podkład do plastiku, farba

Opublikowano

wielkie dzieki za odpowiedz, a orientujesz sie moze ile taki zabieg bedzie kosztowal u lakiernika? i malowac takim samym lakierem jaki mam samochodzie?

Opublikowano

Pogadaj z lakiernikiem, sam to ogarniesz, popularne jest malowanie w czarny mat.

Opublikowano

Alternatywnie tez w czarny mat mozesz tez pomalowac PlastiDip-em - to taka powloka gumowa w spray-u. Jesli znudzi Ci sie ten czarny kolor, to bez problemu bedziesz mogl pozniej zerwac ta powloke i powrocic do ori chromu.

Opublikowano

ale ja nie mam zamiaru okeliac folia :) autor tematu juz chyba podjal decyzje ja sie tylko podlaczylem do tematu. A ciezko jest obkleic ta folia?

Opublikowano
Alternatywnie tez w czarny mat mozesz tez pomalowac PlastiDip-em - to taka powloka gumowa w spray-u. Jesli znudzi Ci sie ten czarny kolor, to bez problemu bedziesz mogl pozniej zerwac ta powloke i powrocic do ori chromu.

czy tak bez problemu to nie wiem :) mam grilowe chromy w PD i nie zamierzam zdzierać, myjki wszelakie póki co wytrzymuje, czasem niestety jakiś kamyk wygrywa z nim i odrywa minimalne kawałeczki :D

miałem relingi w PlastiDipie (niestety pod bagażniku dachowym i letnich upałach się poodrywały kawałki) i zerwanie tego graniczyło miejscami z cudem :) skończyło się wiertarką i gumowym kółkiem zdzieranie gumy... :)

Opublikowano

Oki, to ciekawe co piszesz. Niby producent gwarantuje trwalosc w doscy sporym zakresie temperatur, ale byc moze w lecie rzeczywiscie Ci sie mocno nagrzewaly te elementy, nawet powyzej tego zakresu.

Ja sam tez malowalem elementy, ale ja dotad nie sciagalem z calosci. Zrywalem jedynie w miejscach odciecia pomalowanego elementu i nawet ladnie to szlo, bez wiekszych problemow. Byc moze nalozyles zbyt cienka warstwe, bo ja tez malowalem plastikowe dekielki. Wystarczylo delikanie prysnac i byly pokryte, ale tak patrzylem ze po wyschnieciu moze byc problem z zerwaniem. Inna istotna kwestia moze byc to zeby malowac w cieplym miejscu, tak zeby temp byla > 15st C. Ja kiedys chcialem cos tam na szybko prysnac w zimnym garazu, to jakos dziwnie porobily mi sie zacieki i nie chcialo sie ladnie pokrywac:/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

dołączam do tematu na początku chciałem pomalować grill ale bałem się, że pod wpływem kamieni, muszek itp farba będzie odchodziła ostatecznie okleiłem swój grill folią carbon i jestem bardzo zadowolony trzyma się ładnie poniżej zdjęcia

9gf1b4.jpg

24zkduu.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ładnie wyszło :) Chrom okleiłeś jednym kawałkiem, czy gdzieś łączyłeś?

Opublikowano

miałem zamiar okleić jednym kawałkiem jednak na próbę okleiłem osobno każdą "prostą" część grilla, a na rogach zrobiłem łaczenia i wyszło całkiem dobrze. Z bliska widać nakładając się folię jednak mi to ni przeszkadza dlatego tak zostawiłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi wyszło tak:

155bf2d061ce62b7.jpg

Opublikowano

ja za to poleciałem plasti dip'em (guma w spreyu)i wyszło tak:

20140805_103055.jpg

a tutaj filmik jak koles okleja w jednym kawalku:

Opublikowano

Koleś miał bardzo termokurczliwą folię, moja taka nie była i trochę z tym oklejaniem walczyłem :/