Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulce przód dziwne brzęcznie , na 2 razy hamowanie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pany mam mały a moze i duży problem. Zauważyłem że od kad zmienilem hamulce tylne na nowe + od abs te listeczki czy jak one sie tak zwią , mam teraz dzwina akcje przy hamowaniu.

A więc.

Jade dojeżdzam do świateł wciskam na hamulec auto hamuje staje i gdy stoi słysze z przednich kół jak by coś tak kręciło się w nich>>?? takie trzeszczenie i nieraz mam jak z górki zjeżdzam i delikatnie hamuje to musze na 2/3 razy przyhamować żeby normalnie auto stneło bo jak bym nieraz czuł pod butem jakieś kamenie i twardo?

Miał ktoś z was jakiś taki przypadek?? Wcześniej zanim zmieniłem to nic mi sie takiego nie dzialo. Nie wiem czy to z ABS cos czy co?

Błędów zadnych nie ma i nic mi zadne kontrolki nie swiecą.

Opublikowano

Koronki stare czy nowe ?

Masz zle ustawione czujniki ABS

Opublikowano
  • Autor

jakie korniki?

A te czujniki ABS-u gdzie są ze sie je ustawia?

Chodzi moze o te pierścienie ?? z tyłu żeby je dać w druga storne?

---------- Post dopisany 09-01-2014 at 13:22 ---------- Poprzedni post napisany 08-01-2014 at 11:18 ----------

Sprawa załatwiona.

Rozebrałem z tyłu jeszcze raz tarcze ABS itd i jak pisał kolega wyżej były źle ustawione czujniki ABS-u , ustawiłem je i teraz jak ręką odjął , wszystko śmiga jak należy .

Coś zabardzo sie pochwaliłem , dalej mam takie uczucie że jak dojeżdzam do Swiateł przychamuje raz stanie auto w miejscu i słysze jak w przednich kołach nie wiem czy ABS czy co to się coś kręci dosłownie 2-3 sek. rusze jest ok i dalej jak dojade do świateł czy gdzie kolwiek dam noge na Hamulec puszcze go i słychać znowu. Wcześniej to wogóle była padaka po ustawieniu tych czujników lepiej ale nie do końca , chyba że zle Je usatwilem , bo dopóki nic nie było robione w tylnych hamulcach było ok . Na kompie mi wywałilo dwa błedy z tylych czyjników ustawilłem je skasowałem błedy i dalej nic jzu nie wywalało.

Opublikowano

Nadal jest problem z czujnikiem

Opublikowano
  • Autor

Czyli dalej mam się zabrać za tylne czujniki.? bo to w sumie od wymiany tylnych hamulców zaczęło mi się dziać. Czyli dalej trzeba je ustawiać tak aż przestanie się z przodu coś tak kręcić ??

Przód też robiłem ale nic się nie działo.

Opublikowano

Masz złą odległość czujnika od koronki.

Opublikowano
  • Autor

Aha no czaje czaje mniej wiecej juz powli , czyli krótko mówiąc trzeba torche przy tym posiedzieć i ustawić tak aby nie bylo tego brzęczenia.

Opublikowano

Wcisnij czujnik do oporu i delikatnie pokrec tarcza. Jak będzie obcierać to cofasz o 0.7mm i będzie git.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

OKI :] tak zrobie dzieki z góry za info ! :D jak zdziałam napisze

---------- Post dopisany 13-06-2014 at 13:40 ---------- Poprzedni post napisany 11-01-2014 at 12:14 ----------

Witam

Panowie problemu dalej nie dało się rozwiązać ustawiane czujników na 100 sposobów i nic..

Ma ktoś moze jakiś pomysł...

dalej przy hamowaniu delikatnym jak nacisne pedał hamulca to jak bym kamienie miał w tarczach i oczywiście obrót ABS gdy są wieksze prędkości jest ok. już mnie poprostu szlak trafia anikt praktycznie nie wie co z tym zrobic,

sciągalem nawet tył tarcze klocki itd jeszcze raz i nic.

Opublikowano
OKI :] tak zrobie dzieki z góry za info ! :D jak zdziałam napisze

---------- Post dopisany 13-06-2014 at 13:40 ---------- Poprzedni post napisany 11-01-2014 at 12:14 ----------

Witam

Panowie problemu dalej nie dało się rozwiązać ustawiane czujników na 100 sposobów i nic..

Ma ktoś moze jakiś pomysł...

dalej przy hamowaniu delikatnym jak nacisne pedał hamulca to jak bym kamienie miał w tarczach i oczywiście obrót ABS gdy są wieksze prędkości jest ok. już mnie poprostu szlak trafia anikt praktycznie nie wie co z tym zrobic,

sciągalem nawet tył tarcze klocki itd jeszcze raz i nic.

A olej jaki zalałeś do silnika? :eusathink:

---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

A tak serio, podepnij VAG-a :wink:

Opublikowano
  • Autor

a co ma olej do tego?? ze hamulec jest przy lekkim hamowaniu jak by kamienie miał itp to co wyżej pisałem :D a to mi się zaczeło dziać po wymianie tylnych tarcz i klocków ...

a vag niczego nie pokazuje