Opublikowano 16 Stycznia 201412 l Witam, Pacjent: moja 2.0TFSI, Objawy: Silnik chodzi do rozgrzania, nagle gaśnie. Nie idzie odpalić. Dopiero jak ostygnie to idzie znów odpalić, po czym jak się nagrzeje to gaśnie. Na komputerze pokazuje błąd P310B ciśnienie paliwa poza zakresem tolerancji. Czujnik od zaworu G410 podmieniony, dzieje się to samo. Jakieś sugestie co to może być? Czy pompa czy zawór G410 czy coś innego? I jeszcze mam pytanie, czy po zgaszeniu silnika, ciśnienie paliwa pomiędzy pompą a zaworem G410 powinno być stałe (jakie?) czy może maleć? Proszę pomóżcie
Opublikowano 16 Stycznia 201412 l Autor po zgaszeniu jest 3 bary i czasami maleje a czasami nie. Gdy maleje, to różnie, do 2, do 1 bara Nie wiem jakie jest ciśnienie jak jest odpalony
Opublikowano 16 Stycznia 201412 l Adaś a jak tam u ciebie w b7 jest rozwiązanie odpowietrzenie baku paliwa - może ci się zapchało i to nie zagrzanie silnika powoduje te objawy tylko podciśnienie w baku - może spróbuj bez korka wlewu paliwa pojeździć
Opublikowano 18 Kwietnia 201412 l Witam, Mam ten sam problem z tym samym silnikiem. Może ktoś coś podpowie. Słyszałem że może być czujnik połiożenia wału?
Opublikowano 24 Kwietnia 201412 l Autor Wina była podobno pompy w baku, została wymieniona wraz z innymi pierdółkami. Chodzi.. wreszcie myślałem już że nie zdążę na letnie felgi wrzucić w tym roku
Opublikowano 20 Sierpnia 20214 l Witam mam taki sam problem w 2.0fsi tylko że nie ma checka A błąd pokazuje p310b. Pompa w baku zmieniona. Czy to może być przyczyną tego czujnika?