Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Wolne obroty falują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli jeździsz na benie to z jakiej racji ma wtedy sterować silnikiem moduł od gazu??? na logikę....

ale fachowcem nie jestem

Niestety nie dotarł do mnie jeszcze silnik krokowy czyli moduł wolnych obrotów i nie wiem czy jego wymiana pomoże czy nie ale wiem jedno jeżeli nie będzie spalony uszkodzony mechanicznie odłączony elektrycznie to komputer nie pokaże raczej błędów i na pierwszy rzut oka wszystko będzie ok po prostu jest rozklekotany i nie jest w stanie sie zadaptować prawidłowo a zwłaszcze jak dłuższy czas był aku odłączony

A w ogóle to o falujących obrotach to można by encyklopedie napisać na różnych forach spotkałem już tyle różnych fantastycznych przyczyn i sposoby jakimi właściciele sobie radzili że sam do końca nie wiem czy wymiana krokowca u mnie pomoże ale od tego warto zacząć bo błądów u mnie nie ma.

dodam jeszcze że w autach które mają kilka cewek przyczyną może być słabnąca jedna z nich kumpel tak miał..

ale mierzył miernikiem rezystancje i znalazł

a na kompie nic mu nie wyszło.

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem tłumik końcowy. Wszystko wskazuje na to, że to właśnie to. Chyba komputer uczy się na nowo i obroty zaczynają wracać do normy. Na razie jeszcze nie chcę chwalić, żeby nie zapeszać, ale najprawdopodobniej nieszczelny układ wydechowy był przyczyną falujących obrotów i podwyższonego spalania. Przejadę jeszcze jakieś 500 km i dam znać czy coś lepiej. Jak na razie po 50 km coś się poprawiło.