Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o sprawdzenie logów - Passat B5 AVB 101KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam prośbę o sprawdzenie i porównanie logów na trzech różnych przepływkach w Passacie B5 FL 101KM. Która przepływka waszym zdaniem ma najlepsze parametry? W moim odczuciu w czasie jazdy najlepiej auto się zbierało na przepływce nr 1, później nr 2, a najgorzej nr 3. Pierwsza i druga przepływka są z dziurką, trzecia nie ruszana.

Grupy: 003,008,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Nr 3 i wyczysc sprezarke bo jest zasyfiona

Opublikowano
  • Autor
Nr 3 i wyczysc sprezarke bo jest zasyfiona

Tak na chłopski rozum to po czym widać, że sprężarka jest zasyfiona i dlaczego akurat przepływka nr 3 jest najlepsza?

Odczucia podczas jazdy są najlepsze na przepływce nr 1.

Opublikowano

Po doładowaniu i wysterowaniu N75. Albo zacina się zmienna geometria, albo sterowanie nią. Jak dla mnie to wszystkie przepływki mierzą na podobnym poziomie. Przy pierwszym logu czułeś większego kopa bo było największe przeładowanie. ;)

Opublikowano
  • Autor

Czyli w grupie 11 ciśnienie zadane i aktualne powinny być zbliżone jak najbardziej do siebie? Jeśli ciśnienie aktualne jest dużo większe to jest przeładowanie? Jeśli chodzi o N75 to w ostatniej kolumnie wartości powinny być od 55-75, jeśli jest wyżej to wskazuje to złe wysterowanie. Dlaczego w grupie 3 sterowanie EGR jest niska wartość 4,8? Chodzi mi o takie łopatologiczne wytłumaczenie jak powinno się czytać takie logi.

---------- Post dopisany 09-02-2014 at 14:28 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2014 at 10:44 ----------

Sprawdziłem wczoraj sztangę gruszki, chodziła lekko bez oporu. Profilaktycznie popsikałem trochę WD i z kilkadziesiąt ruchów kluczem góra dół. Wydaje mi się, że jakby kierownice były zapieczone to sztanga nie chodziła by w miarę lekko góra-dół (około 1,5cm). Zastanawiam się jeszcze nad tym zaworkiem, nad jego wyczyszczeniem. Wężyki mam wszystkie wymienione na nowe.