Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AVJ 1.8t 150km]klepie cos w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc chlopaki.zauwazylem ze poci sie przy uszczelce od zaworow.mechanik wymienil.slysze jakies klepanie wlasnie w tym miejscu.co to moze byc?dodatkowo ,ale juz predzej na zimnym silniku po odpaleniu silnik drga mocno i intensywnie przez okolo trzy sekundy.doszlo do tego ze jeszcze dzisiaj zauwazylem brak plynu wspomagania.czulem to na kierownicy.masakra.spotkal ktos sie z tym?czy to wszystko ma ze soba powiazanie?czy mechanik mogl popelnic blad?

Opublikowano

sprawdz u mechanika napinacz hydrauliczy w silniku... on jest na lancuchu. Mi wlasnie ten napinacz glosno chodzil i musialem go wymienic...

Opublikowano
  • Autor

wlasnie stoi u mechanika wiec zadzwonie .dzieki

Opublikowano
sprawdz u mechanika napinacz hydrauliczy w silniku... on jest na lancuchu. Mi wlasnie ten napinacz glosno chodzil i musialem go wymienic...

Też mam podobny problem i przybieram się do wymiany. Wymieniałeś w komplecie z łańcuchem? Wstawiłeś z ASO czy zamiennik? Ile już przejechałeś po wymianie?

pozdrawiam

Opublikowano

Też mam podobny problem i przybieram się do wymiany. Wymieniałeś w komplecie z łańcuchem? Wstawiłeś z ASO czy zamiennik? Ile już przejechałeś po wymianie?

pozdrawiam

tak, wymienialem napinacz wraz z lancuchem. Te czesci dostaniesz chyba tylko w ASO, dlatego je w aso musialem kupic... juz dokladnej ceny nie pamietam a nie moge teraz faktury znalezc ale za napinacz + lancuch i robocizne zaplacilem ok 1300-1400 zl. Jak znajde fakture to dam Ci znac. Ja mialem tak rozjebany napinacz i luzny lancuch ze lancuch szorowal o gorna pokrywe silnika... z tego co mechanika mi mowil a zna sie na rzeczy to napinacze siadaja tak mniej wiecej po ok 20000-250000 km. Po wymianie tego zrobilem dopiero ok 2000 km i nie ma raczej opcji by sie cos mialo z tym zlego dziac :)

Opublikowano
  • Autor

Podczas jazdy ,po dodaniu gazu kopci.mial ktos tak?