Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziurka w wężu i rozpoznanie części, oraz świszczenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacząłem dziś szukać nieszczelności (czerwona kreska) w układzie powietrza i prócz kilku opasek które muszę raczej wymienić, znalazłem też pęknięcie.

Od razu zapytam, gdzie kupić wężyk zaznaczony zieloną strzałką? Czy ktoś pokazałby go w necie?

Jaki to może mieć wpływ na pracę auta i ewentualnie spalanie?

Druga kwestia, do czego prowadzi ten cieniutki wężyk i do czego służy (niebieskie strzałki)? Po drodze znalazłem jakiś element przez który przechodzi i idzie dalej gdzieś w błotnik, co to jest?

http://speedy.sh/wB6ym/IMG-6065.JPG

http://speedy.sh/4rmBf/IMG-6064.JPG

Pozostaje jeszcze kwestia dziwnego świszczenia, słyszę je zazwyczaj przy niewielkich obrotach i delikatnej jeździe. Wygląda to tak, że jak dodam gazu to taki leciutki gwizd jest i w miarę zwiększania obrotów cichnie, jak odpuszczę gaz to też go słychać przez chwilę. Czy to po prostu zwyczajna praca turbiny, czy to właśnie gdzieś lewe powietrze się dostaje?

Opublikowano

Gwizdem z turbo nie ma się co za bardzo przejmować szczególnie przy tych temperaturach, turbo już zapewne nie jest pierwszej świeżości, a jeśli jeszcze np. nie masz wygłuszenia pod maską, osłony pod silnikiem, albo masz wywalonego kata- gwizd jest bardziej słyszalny.

Pęknięcie chyba masz na TIP'ie tylko niech mnie jeszcze ktoś poprawi czy dobrze widzę?

RURA TIP DOLOT TURBO PASSAT B5 1.8 T AUDI A6 A4 (3996934373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Popytaj w dziale sprzedam na forum na pewno będzie taniej.

Opublikowano
  • Autor

Spoko co do samej rury to nie problem tanio kupić, na allegro jest ich bardzo dużo w niskich cenach. Znalazłem około 6 sztuk w cenie poniżej 50 zł :P

Nie wiem czy powinienem się śpieszyć z wymianą? Czy to raczej mało istotna sprawa?