Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Trzeszczy CB po włączeniu Ksenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiedziałem czy temat dać tutaj czy w dziale CB i nawigacja.

Problem powstał po podłączeniu CB anteny nie stroiłem bom ładnie nadaje oraz ściąga problem tkwi w tym że jak włączę ksenony to strasznie trzeszczy pomóżcie co mogę zrobić aby nie trzeszczało. Radyjko mam TTI-880 i antene SIRIO AS- 100 (próbowałem nawet podłączać kumpla radio Unidena 520 i jest też źle nawet moge powiedzieć że trochę gorzej) pomóżcie proszę dzięki pozdrawiam

Opublikowano

Zapewne masz hidy :) nic nie zrobisz wymiana przetwornic :) przerabialiśmy to w Krak. Podobno ktoś widział urządzenie na allegro które niweluje te zakłócenia.Spowodowane są małym ekranem przewodu zasilajacego żarówki :)

Opublikowano
  • Autor

tak mam hidy kupowałem od sokoła ale mówił że nie zakłócają CB więc teraz już nie wiem o jakich przetwornicach mówisz możesz dać linka do takich przetwornic i do takiego filtra [br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 09:36 _________________________________________________a tak się cieszyłem nie ma innej rady może jakaś jest filtry jaki koszt oraz tych przetwornic

Opublikowano

Dokładnie Waski ma rację :) ale Irko też pisał że ma przetwornice od Sokoła a czeszcze,a wcześniej nie :mysli: może też zależy to od radyjka :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie Waski ma rację :) ale Irko też pisał że ma przetwornice od Sokoła a czeszcze,a wcześniej nie :mysli: może też zależy to od radyjka :gwizdanie:

to jak trzeszczą mu czy nie bo nie kapuje jaki koszt przetwornic[br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 09:48 _________________________________________________co do radyjka to podpinałem Unidena i TTI kumpla i to samo więc radyjko jest sprawne

Opublikowano

Ja mam założone od Sokoła i nie czeszczą :) może się producent zmienił ,albo masz lepsze radyjko :) Rozmawiałem z kolega mają mieć takie urządzenia ale dopiero do miesiąca :) płyną z Chin :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

mam nadzieje że szanowni koledzy mi pomogą wczoraj siedziałem do 2 wnocy i zakładałem podpinałem pod zapalniczkę, bezpośredni pod aku a teraz mam podpięty pod gruby czerwony kabel pod kierownicą (obojętnie jakie podpięcie to i tak trzeszczy po włączeniu ksenonów)[br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 10:01 _________________________________________________a takie coś będzie dobre czy raczej nie

http://moto.allegro.pl/item414964286_przetwornica_xenon_pod_zarnik_h1_h3_h4_h7_nowa.html

Opublikowano

To jest przetwornica :) moja też tak wygląda ,ale to nie ma znaczenia ważne co w środku.Podpięcie nie ma znaczenia. :)

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie przed kupnem :)

Opublikowano
  • Autor

maja też tak wygląda ale chodzi mi o zakłócenia może ich tam nie ma bo tak kupować w ciemno to też przerąbane kupie a okaże się że to samo a chce mieć to i to :decayed:

Opublikowano

Poczekaj może znajomy to przywiezie :)

Opublikowano
  • Autor

za dużo z tym roboty żeby przetwornice wyciągnąć, tak to by można sprawdzić na spocie jakąś przetwornice i bym wiedział co kupić a taki filtr to gdzie sie zakłada drogi jest czy jak

Opublikowano

Jak dla kogo :) nie zakłąda się przed żarówką ,myślę że parę groszy :)

Opublikowano
  • Autor

tylko ciekaw jestem czy to coś da jakby dorwać przetwornicę to bym już wiedział co i jak. Teraz sie zastanawiam czy to wina przetwornicy czy żarnika bo jak piszesz że ten filtr zakłada się przed żarnikiem :mysli:[br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 10:56 _________________________________________________chyba będe musiał do galerii w niedziele podskoczyć na spota

Opublikowano

Podjedż Waski Ci sprawdzi :)

Opublikowano

tylko ciekaw jestem czy to coś da jakby dorwać przetwornicę to bym już wiedział co i jak. Teraz sie zastanawiam czy to wina przetwornicy czy żarnika bo jak piszesz że ten filtr zakłada się przed żarnikiem :mysli:[br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 10:56 _________________________________________________chyba będe musiał do galerii w niedziele podskoczyć na spota

Zapraszam

Podjedż Waski Ci sprawdzi :)

oczywiście

Opublikowano
  • Autor

teraz gadałem z kumplem który jest elektronikiem i mówi jakby wykorzystać Kondensator przepustowy i powinno bardzo ładnie chodzić

Opublikowano

Jak uda się to zrobic to daj cynk bo duzo osób cierpi prze to :)

Opublikowano
  • Autor

tylko musi jechać do Krakowa na giełdę po te Kondensatory koszt to koło 3 zł za 1 szt dam znać jak coś ale pewnie wpadne na spota w niedziele to pogadamy

Opublikowano

Oki czekamy :good: ,sprawdż przed przyjazdem gdzie jesteśmy :)

Opublikowano
  • Autor

tylko się zastanawiam jak zamocowałem tą przetwornice czy do lampy (do plastiku) czy do jakiegoś metalu, czy ona powinna być uziemiona z karoserią :mysli:

Ale kolega rafalex ma hid od sokoła i mówi mi że ładnie chodzi bez zakłóceń jak włączy ksenony, a radio ma TTI 770 chyba