Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówne obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem dotyczy A6 z 97 roku C5 z silnikiem AFN po virusie.

Zacznę może jak u mnie działa silnik na "ssaniu", po uruchomieniu chyba EGR przestawia się cyklicznie co ok 60 sekund (strzelam bo nie mierzyłem), wtedy słychać gwizd turbiny i tak co jakiś czas. W jednej pozycji nie słychać turbiny ,a w drugim położeniu jest gwizd i obroty silnika na tym samym poziomie. Nie wiem czy jest to prawidłowe działanie, ale do rzeczy. Dzisiaj podczas tego przełaczania obroty wyraźnie wzrastały z 900 do 1200.

Wiem że powinienem zrobić logi ale nie maiłem czasu. Czy jakieś sugestie w ciemno co może być nie tak?? I czy takie objawy mogą spowodować w konsekwencji jakieś inne uszkodzenia??

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:52 ----------

Osobiście podejrzewam zabrudzony EGR, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie.

Opublikowano

zrób logi :)

Opublikowano
  • Autor

No masz. Nie mam czasu narazie.

Dzisiaj jadę w trasę to go przeciągnę trochę, zobaczymy czy było to chwilowe zakłócenie, czy coś faktycznie zaczyna się dziać.

---------- Post dopisany 09-03-2014 at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany 07-03-2014 at 07:22 ----------

Wygląda na to że to było coś chwilowego, po dłuższym postoju (2 tygodnie). Ogólnie odstawiam autko na lato i przesiadam się na jednoślad. Auto nie jeżdżone robi się szrot, jak utrzymać w jak najlepszej kondycji auto, które w planach będzie stało przez 6 miesięcy??

Opublikowano

Ładować akumulator i chronić od wilgoci najlepiej bo układ hamulcowy koroduje najbardziej, po takim czasie ścieknie cały olej z głowicy wiec rozruch będzie na sucho po takim czasie.

Opublikowano
  • Autor

Myślę że co tydzień będę musiał go ruszyć chociaż te 50 km.