Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 1.9tdi afn 110 słabe wspomaganie ---- dziwny problem przy skręcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A4 B5 1.9TDI AFN 110 SŁABE WSPOMAGANIE ---- DZIWNY PROBLEM PRZY SKRĘCIE

Mam dziwny problem nikt nie umie mi odpowiedzieć na to pytanie czy to wina pompy czy maglownicy czy czegoś innego .

Więc tak miałem poprzednio b5 z takim samym silnikiem na liczniku 200 czyli w praktyce jakieś 400. Przy skręcaniu nawet w zakręty 90 stopniowe nie zdarzyło mi się żebym skrzyżował ręce układ był tak genialnie wrażliwy że muśniecie kierownicy powodowało zmianę pasa bardzo mi się to podobało (szczególnie przy kontrach w zimie )

Natomiast w obecnym B5 mam na blacie 340 więc pewnie ma z jakieś 600 tysi i tu pojawia się problem i to dość nie bezpieczny przy każdym zakręcie krzyżują mi się ręce to jest po prostu niebezpieczne gdyż muszę robić na kierownicy mydełko jedna ręką żeby się miescic na drodze .

Kierownica chodzi lekko bez oporów przy szybkim skręcaniu na postoju przy włączonym silniku prawo lewo słychać delikatne pukanie ale w poprzednim też to występowało a w zakręty wchodziło świetnie.

Proszę o pomoc w diagnozie

czy da się to naprawić czy trzeba wymienić pół układu pompa magiel itp ?

Dodam jeszcze że obydwa samochody były z rocznika 1998 obydwa afny 110 :hi:

Opublikowano

Sprawdziłeś czy są jakieś luzy w układzie kierowniczym ? Jeśli nie ma to raczej maglownica do regeneracji robiłem to u siebie i w porównaniu do żony passata jedzie się dużo lepiej :D

Opublikowano
  • Autor

Luzy to znaczy jak je sprawdzić ? wiem tyle że jak siepie kierowajką prawo lewo w miejscu to słychać że lekko puka ale w poprzedniej też mi tak pukała a w zakręty wchodziła jak w masło i bokami latała.

Ile dawałeś za regenerowaną bo mam możliwość kupić używkę za 300 zł z 2,5tdi i się waham czy używkę czy coś z regeneracją kombinować :hi:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

..

Edytowane przez scroll4476