Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wentylator chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

płyn chłodniczy w silniku nie osiągał temperatury pracy (kanał 51 klimtr-temp. 90 C, kanał 49 max-61) więc wymieniłem termostat.

po wymianie płyn osiąga temperaturę pracy ale teraz po uruchomieniu silnika od razu startuje wentylator wiskotyczny chłodnicy (nawet tak jak dzisiaj przy minus 2 na zewnątrz), czego wcześniej nie było. Na kanale 1 w klimatroniku nie ma żadnych błędów.

Czy ktoś spotkał się z takim działaniem wentylatora i dlaczego wentylator wiskotyczny załączą się od razu?

Pozdrawiam,

Jarek

Opublikowano

I tak ma być,wiskoza zawsze będzie się obracała A próbowałęś go zatrzymać?(oczywiście nie rękami!)spróbuj go zatrzymać zaraz po odpaleniu silnika czymś drewnianym od góry, nie za łopatki!Jeżeli się zatrzyma to wszystko jest ok.

Opublikowano

ręką tez da rade ja daje rade jak zimny tylko uwazaj na palce:D

Opublikowano

Wiem że da rade tylko chodzi właśnie o palce!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

płyn chłodniczy w silniku nie osiągał temperatury pracy (kanał 51 klimtr-temp. 90 C, kanał 49 max-61) więc wymieniłem termostat.

po wymianie płyn osiąga temperaturę pracy ale teraz po uruchomieniu silnika od razu startuje wentylator wiskotyczny chłodnicy (nawet tak jak dzisiaj przy minus 2 na zewnątrz), czego wcześniej nie było. Na kanale 1 w klimatroniku nie ma żadnych błędów.

Czy ktoś spotkał się z takim działaniem wentylatora i dlaczego wentylator wiskotyczny załączą się od razu?

Pozdrawiam,

Jarek

Witam też mam taki problem ze wentylator włacza sie przy zapłonie auta czy to jest normalne ?? i mam jeszcze jeden problem nie umie zagrzać auta do 90 stopni a nie mówiąc do 80 nawet po przejechaniu 40 km i nie wiem czy czujnik teperatury jakis czy termostat ??

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Przeczytaj mój post. Jeżeli tak masz to wymieniaj termostat!

Jarek12

Opublikowano

ok dzieki