Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebuje pomocy - wymiana sprężyn z 1BA na Weitec - 30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chciałem samemu sobie wymienić springi. Większość prac jakie robiłem do tej pory przy aucie robiłem dzięki Waszej pomocy i teraz też chciałem działać bez pomocy mechanika. Przeglądam forum i internet i niestety nie mogę się natknąć na jakiś manual czy poradnik jak to zrobić w B7 :kwasny: Niestety pojęcia za dużo nie mam ale do tej pory dzięki forum przekopywałem się przez różne części silnika w swojej B7 i nigdy nic nie napsułem więc wierzę że tym razem też się uda. Możecie mi więc podpowiedzieć co mam rozbierać krok po kroku żeby wyjąć ori sprężyny 1BA i wpakować te weitec? Może któryś z Was natknął się na instrukcję DIY? Byłbym wdzięczny za pomoc...

---------- Post dopisany at 17:22 ---------- Poprzedni post napisany at 07:50 ----------

Nie mam już pytań. Za to mam wyjętą całą zwrotnicę, upier***oną śrubę od wahacza i teraz rzeźba z wyjęciem jej. Mam tylko sugestię, nie róbcie tego samemu w domu :decayed:

Opublikowano

Tył już przełożyłeś ?

Z tą przednią, walczyłem ponad trzy godziny, ale udało się wykręcić urwaną śrubę :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Nie, na szczęście tata mi trochę pomaga i on powiedział że jak mu to wyjmę to on ją na warsztacie wydostanie stamtąd. Zaraz będziemy działać w tym temacie ale najpierw było standard - urwana główka - potem dospawana nakrętka i urwanie jej kluczem bez przedłużki gołą ręką i kluczem :facepalm: nie wiem z czego co jest zrobione, ze słomy czy z papieru ale radzę i będę radził każdemu robienie tego u mechanika. Grzać to nie bardzo bo znowu strach o wahacze, jedno to gumki a drugie to w środku muszą być jakieś smary...grzałeś Ty to? :hi:

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ----------

Pozamiatane - kilka strzałów z jednej strony - kilka z drugiej i śrubka sama wypadła. Oczywiście nie do zrobienia na samochodzie bo nie ma gdzie zrobić takiego zamachu. Pewnie z drugiej strony podejdę do tematu inaczej i od razu wyjmę zwrotnicę żeby uniknąć takiego filmu jaki miałem dziś :facepalm:

---------- Post dopisany 18-03-2014 at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2014 at 19:22 ----------

Panowie to może ktoś pomoże, bo pojawił się kolejny znak zapytania. Wczoraj wszystko poskładane, auto usiadło bardzo ładnie itd... miałem odłączony aku bo było spawanko na aucie no i podłączam go spowrotem, odpalam i świeci się ESP. Przejechałem kilka km i nadal się świeci, zgasiłem zgasło no i teraz w czasie jazdy się samo włącza a przyciskiem nie daje się wyłączyć :thumbdown: o co komą?

Opublikowano

U mnie jak się tak działo to wina była czujnika przy pedale stopu, zreszto na forum to wyczytałem i diagnoza była trafna.

Opublikowano

Lub przy kole coś odłączyłeś, ABS działa ?

Z tyłu najlepiej ścisnąć sprężynę i wyciągnąć bez odkręcania wszystkich śrub. Jak dobrze pamiętam dwie są od ustawiania zbieżności i kątów, więc uważajcie co odkręcacie.

Te przednie temu są miękkie, bo w oryginale siedzą mniejszej twardości, moja po wyjęciu była w łuk wygięta :facepalm:

Teraz wkładam zawsze 10.9 i dokręcam według instrukcji odpowiednim momentem.

Opublikowano
  • Autor

Problem z ESP ustąpił po ustawieniu zbieżności :decayed: dostałem też info że do wymiany końcówka drążka :facepalm: