Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpryskami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje audi jest w kolorze czarny akryl. Dodam że lakier jest dość mocno zniszczony. Na masce i przednich błotnikach mnóstwo odprysków od kamyków. Kiedyś ktoś próbował mi polerować błotnik i w tych odpryskach po kamyczkach pozostała biała pasta ścierna - chyba nie musze mówić jak to wygląda. W tym roku sam chce powoli doprowadzić samochód do porządku - tylko czy jest szansa że pasta mi nie pozostanie w tych dziurkach po kamykach? Jeśli tak to jakich past użyć?

Pozdrawiam

Opublikowano

Pasta zawsze zostanie w tych zaglebieniach - potem trzeba ja dokladnie wymyc - innej opcji nie ma:wink:

Opublikowano
  • Autor

Wymyć jakimiś środkami czy tylko z wodą z szamponem - z tego co wiem to sie nie dało...

Opublikowano

pomaluj maske i zderzak i potem ciesz sie jakis czas ze swiezego lakieru bo po jakims czasie bedzie to samo co za miekki lakier to porazka

Opublikowano

Kup sobie minimalną ilość lakieru (np 100ml) i zrób zaprawki, może ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów podpowiedziałby jak najlepiej przygotować uszkodzony lakier pod zaprawkę, czym odtłuścić, usunąć ew. ogniska rdzy?

Opublikowano
  • Autor

Zeby nie było niedomówień lakier mam ori na tych elementach. Samochód poprostu robił dużo km po trasach no i tak teraz wygląda. A nie chce go malować...

Opublikowano

To tylko punktowe zaprawki

Opublikowano

Powiem ci ze tez to przechodzilem jak auto przywiozlem z niemiec bylo tego mnostwo na zderzaku i masce wielkosci ziarnka piasku jakbym chcial to zaprawiac to bym chyba zwariowal a wygladac przy tylu zaprawkach by to wygladalo ochydnie lakier bardzo miekki :facepalm: i tyle ja jezdze rok od pomalowania i juz zaczyna sie to samo dziac fakt ze to stanu poprzedniego to jeszcze bardzo daleko

Jak ktos robi autostradami dziennie po 200 km to o taki stan w niewielkim przedziale czasu nie trudno

Opublikowano
  • Autor

No właśnie wiesz oco chodzi no cóż jak sie z tym nic nie da zrobić to trudno. Malować napewno nie bede bo potem ktoś mi powie przy sprzedaży że auto miało dzwona z przodu...

Opublikowano

Powiem Ci tak poprzednio mialem Audi B6 kolor czarny metalik jezeli chodzi o twardosc lakier bez porownania roznica polegala na tym iz tutaj na tym aucie tez z niemiec a konkretnie na masce tez byly odpryski tylko bylo ich mniej o wiele i byly wieksze ( calkiem inaczej tutaj uszkadzala sie struktura lakieru ) maske pomalowalem bo chcialem uniknac korozji autko sprzedalem w 26h:wink: