Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Oponki 16" do A4, B6 (rozmiar i marka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poprzedni wlasciciel jezdzil dotad ile sie dalo, dodatkowo jedna opona z innego kompletu... na mnie spadl koszt zakupu, a ze nie chce kupowac byle czego, stad moje pytanie - raczej konkretne (po googlowaniu).

Bylem juz zdecydowany na marke Dunlop, gdy mechanik zaczal mi zachwalac uzywane przez niego: Continental Sport Contact 2 z prostymi rowkami bieznika - w pionie (nie w "jodelke" - ponoc w jodelke halasuja). Moze ktos uzywal i moze mi pomoc w decyzji, czy w/w Continentale, czy jakies Dunlopy (jesli Dunlopy to jakis konkretnie typ?)? Aktualnie jezdze na oponach o rozmiarze i parametrach 215/55ZR16, 93W, GS-D3, ale to "R16" jak wyczytalem to do jazdy powyzej 240km/h, wiec chyba sobie daruje i wydaje mi sie, ze wystarczy mi jakies W zamiast R?:) Co myslicie?

Jeszcze jedno pytanie. Teraz rozmiar opon to 215, jak moge sprawdzic, czy 205 by pasowaly na felgi na ktorych mam aktualne opony 215? Wezsze opony = stabilniejsza jazda na nierownosciach? Sa zalety posiadania szerszych (oprocz wygladu)?:)

Pozdrawiam,

Drac

Opublikowano

:polew: sory ale nie moge :polew:

R16 to nie index predkosci a rozmiar kolo czyli 16cali , index masz W czyli do 270km/h (93W) ,

co do rozmiaru to osobiscie w a4 b6 trzymalbym sie tych 215/55R16 wyzszy komfort jak w 205, i stabilniejsza pewniejsza jazda na zakretach,

w tym rozmiarze nie dostaniesz continentali sport contact2 -bo nie byly robione , zostaje np premium contact 2 (cena po rabacie dla a4 u mnie 400zl/szt na dzis dzien). Jak cos to odezwij sie do mnie na GG , znajdziemy cos odpowiedniego dla ciebie i na twoja kieszen. pozdr