Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z tylna klapa w Avancie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem ponieważ otwarcie mojej klapy z bagażnika jest to jak granie na loterii otworzy się lub się nie otworzy. Więc tak jak chce otworzyć klapę otwieram albo z kluczy albo normalnie i gdy nie chce się otworzyć słychać tylko taki tryt tryt i nic nie można zrobić jak mu się chce to się otworzy. Co to może być jak to zaradzić proszę bardzo o pomoc.

Opublikowano

Podlacz vag bo moze to byc centralny zamek

Opublikowano
  • Autor
tu według tego filmiku on ma jakąś blaszkę z jakiegoś siłownika. Jak takowego nie mam z czego można to wziąść ? I tu też nie wiem jaki to ma mieć wymiar. Czy to ma być według tej starej blaszki wymiar ?
Opublikowano

nie sugeruj się od czego ta blaszka,normalnie rozbieraj zamek wywalaj ten półprzewodnik i dorabiaj na jego wymiar blaszkę (przewodzącą )i zakładaj.

on ma stelaż od uniwersalnych centralnych zamków

tak blaszka ma być na wymiar no prawie,tzn ma pasować i tyle

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej pisze. Ja u siebie robiłem to kilka dni temu. Co mogę zasugerować? Nowa blaszka nie musi mieć idealnie tych samych rozmiarów, powiedzmy że mamy +/- 2mm tolerancji na szerokości/wysokości i 1mm na grubości. Próbuj z różnymi rodzajami metali, mi chyba za piątym razem udało się dobrać odpowiedni.

Opublikowano
  • Autor

Bartek, to ty 5 razy montowałeś ten zamek czy idzie to sprawdzić bez montażu w samochodzie. A ty z czego blachę wziąłeś ?

Opublikowano

Tzn robiłem to tak, że po złożeniu silniczka i tych zębatek do kupy (z nową blaszką) podpinałem go do kabla w klapie i sprawdzałem jak reaguje na wciśnięcie guzika do otwierania. Jeżeli blaszka była nieodpowiednia to albo silniczek nie miał siły żeby pociągnąć cięgno albo robił to tak mocno że nie cofał. a blaszkę wycinałem z czego się dało, a to jakiś stelaż, a to kawałek blachy, dobierałem tylko odpowiednią grubość.

Opublikowano
  • Autor

A nie kojarzysz z czego była ta blacha lub jaka grubość co ci podeszła ? Np kawałek parapetu blaszanego mógłby być 0,7 ?

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to wycięty fragment blachy perforowanej sprawował się najlepiej. Była minimalnie grubsza od oryginalnej blaszki.

11234.jpg

Opublikowano

Witam a ja mam problem raz się zamyka raz nie , kilka razy trzeba trzasnąć . A już na stałe na FIS pojawia się migająca czerwona klapa . Co robić ?:kwasny: