johny_bravo Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Witam, mam mały problem z temperaturą w układzie chłodzenia... Gdy jeżdżę po mieście 10-15 min temp jest w okolicach 90stopni i tak zostaje ale gdy tylko wyjadę na trasę spada. Jadąc ze stałą prędkością ~150-170 km/h spada do 70stooni a nawet trochę poniżej. Zwalniam do 100 km/h podnosi się wskazówka. Układ odpowietrzony, czujniki G2/G62(nowy oryg) sprawdzone vagiem i pokazują praktycznie tą samą temp, różnica jest +-5stopni. Czy potwierdza to uszkodzenie termostatu ?Jeśli tak to jakiego mam szukać do B6 1.8t BFB 2004r ? W etce widzę - 06B121111K dobrze patrze ? Dodam, że vag cały czas widzi błąd 17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Open CircuitP1292 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent Dziękuję za sugestie i porady. EDIT: Wątek do skasowania, miałem dodać bezpośrednio w dziale B6
Gość .... Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 Witam, mam mały problem z temperaturą w układzie chłodzenia... Gdy jeżdżę po mieście 10-15 min temp jest w okolicach 90stopni i tak zostaje ale gdy tylko wyjadę na trasę spada. Jadąc ze stałą prędkością ~150-170 km/h spada do 70stooni a nawet trochę poniżej. Zwalniam do 100 km/h podnosi się wskazówka. Układ odpowietrzony, czujniki G2/G62(nowy oryg) sprawdzone vagiem i pokazują praktycznie tą samą temp, różnica jest +-5stopni. Czy potwierdza to uszkodzenie termostatu ?Jeśli tak to jakiego mam szukać do B6 1.8t BFB 2004r ? W etce widzę - 06B121111K dobrze patrze ? Dodam, że vag cały czas widzi błąd 17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Open CircuitP1292 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent Dziękuję za sugestie i porady. EDIT: Wątek do skasowania, miałem dodać bezpośrednio w dziale B6 Tak wymień i powinno być wszystko ok
Rekomendowane odpowiedzi