Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8 T Quattro 18" 8J ET 35 bedzie dobre do serii??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam audi a4 b6 1.8 t quattro na serii zawieszeniu czy felgi 18" 8J ET 35 bede dobre przy czym oponki przednie to 225/40/18 a tyl 245/35/18 z gory dziekuje za pomoc :wink:

Opublikowano

Co to znaczy na seryjnym zawieszeniu? be jest seryjne, a jest roznica

Opublikowano
  • Autor

no tak dokladnie Ci nie powiem tyle wiem ze w aucie nie bylo zmieniane zawieszenie wiec jest standardowe i napewno wyzsze od tego z s-line:naughty:

Opublikowano

Pewnie 1ba. Sprawdzić możesz na wlepce pod kanapą.

Na tym zawieszeniu to lepiej 17'.

Opublikowano

Sprawdź zawieszenie skoro oryginał. Jak 1BA to będzie niestety "koza" na 18" :facepalm: ale co się komu podoba, Twoje auto :wink:

Opublikowano
  • Autor

wiem ze koza :) ale to moze przez 2 miesiace :) dopuki znowu nie zawitam do pl i zmienie zawieszenie :) jak narazie funduszu nie tak duzo bo kola kolo 2 k :) a co do zawieszenie to nie wiem jeszcze :) gwint zdecydowanie nie ale cos pomysle ;)

Opublikowano

No no jak obniżysz trochę zawieszenie to wizualnie już będzie fajnie wyglądało na 18" :wink:

Opublikowano
  • Autor

pewnie ze obnize :) hehe audi mam ponad 2 miesiace ;) a moja asia nisko siedziala ;) zobacz na zdjeciach nizej :wink:

20130721415.jpg

20130721417.jpg

Zdj_cie0159.jpg

Zdj_cie0163.jpg

Opublikowano

Elegancko :wink: więc nie ma się co martwić, że zrobisz z A4 koze :wink:

Opublikowano
  • Autor

koza bedzie 2 miechy :) moze ;p a powiedz mi same springi chyba to za malo :) co polecisz zeby ja opuscic ze 3-4 cm??

Opublikowano

Wiesz co sam dobrze nie wiem więc niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony :hi:

Ogólnie jestem na tym samym etapie co Ty i mam zawieszenie 1BA co mnie ogranicza do 17" bo więcej to wstyd pakować przy tym zawieszeniu.

Ogólnie wyczytałem, że przy tym zawieszeniu nie ma sensu zakładać popularnych sprężyn eibach -30 bo amortyzatory nie dają rady. Lepiej wymienić całe zawieszenie 1BA na 1BE lub 1BV i tak obniżyć a jak komuś za mało to dopiero dołożyć sprężyny. U siebie też myślałem że założę sprężyny eibach - 30 i będzie fajnie ale jednak pisali, że nie ma sensu przy amortyzatorach 1BA. Więc się zastanawiam czy nie szukać kompletnego zawieszenia.

Opublikowano

Ja mam h&r -35mm na amorach 1ba i nie ma żadnego problemu. Jak padną to wymienie na bilstein. Nie słuchaj opinii ludzi, którzy pozjadali wszystkie rozumy, a sprężyn nigdy nie wymieniali.

Opublikowano
  • Autor

aha czyli mowicie sprezynki robia robote?? to jakie mam kupic najlepiej ?? bo tez chcialem opusci audiczke :) a teraz na 18 to dopiero bedzie koza ;p a raczej krowa ;p