Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaz MMI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeszukałem forum a zwłaszcza sekcję "zrób to sam" ale nie znalazłem wystarczających informacji w jaki sposób zastąpić podstawiwy model radia w B8 na na system MMI 2G/3G. Czy moze ktos z was przerabiał juz ten temat i moze podac informacje jakie konponenty nalezy zakupić [ ja swoje chce skompletowac na allegro ] i w jaki sposób przeprowadzic montaz krok po kroku. Chodzi mi jakie w jakie kable sie zaopatrzyć, gdzie i jak poprowadzić

będe wdzięczny za pomoc

pozdrawiam

Qbych

Opublikowano

Do wymiany jest wszystko ( Radio , panel instalacja) jesli przechodzimy z CONCERTA na MMI ( 2G,3G)

Dodatkowo musimy połozyc w aucie swiatłowody a to dodatkowe koszta .

Koszt całej modernizacji NAVI to 4,0-6,0 tys.

Opublikowano
  • Autor

Czy mogę prosić o listę jaki sprzęt wchodzi w skład systemu MMI 2G a 3G. Gdzie co jest montowane i którędy poprowadzić kable

Opublikowano

Jak jesteś zainteresowany ja prawdopodobnie będę wyciągał swój zestaw MMI 2G High z auta. Więc mogę Ci go odsprzedać. Będę miał cały zestaw kompletny. Mało tego jak masz zamiar dokładać Bang&Olufsen np to mam też wzmacniacz do MMI 2G Hight pod ten system nagłośnienia. Do zestawu mogę jeszcze dorzucić Bluetotha. Widzę że jesteś z okolicy więc nie było by problemu. Nawet jakbyś chciał to zamontować to znam kogoś i załatwię Ci jakąś zniżkę.

Opublikowano

Kolego Gibons za ile będziesz oddawał swój zestaw MMI 2G

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Przeszukałem raz jeszcze forum w celu zebrania większej ilości informacji. Z tego co udało mi się zebrać wynika iz do wymiany mam ekran [ po demontażu osłony plastikowej ) w miejsce standardowego radia montuję czytnik Multimedia DVD SD, konsolę obok drążka zmiany biegów zastępuje konsolą sterującą. Moduł nawigacji montowany w schowku. Niestety nie znalazłem informacji gdzie i jak poprowadzić kable. Czy ktos z Was moze uzupełnić bądź potiwerdzic powyższe?

z góry dziękuję

pozdrawiam

Qbych

• 5 lat później...
Opublikowano

Wiadomo juz cos co trzeba dokladnie miec z kabli, związek? Mam SYMPHONY i chcialbym wymienic je na MMI 2G.

Zmieniarke Audi Multimedia do kupienia i panel z przelacznikami przy biegach tez juz mam. Ekran jest inny w 2g niz do samego radia? (mam kolor)

Opublikowano

Wszystko jest inne potrzeba światłowody wiązki tuner radiowy i masę innych granów. Kupno części pojedynczo jest nieopłacalne. No i lepiej montować już 3g.

Edytowane przez Tom A4