Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Którędy kabel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam takie pytanko któredy przeciągnąć do środka kapel "+" idący od aku do wzmacniacza? Nie mam zupełnie pojęcia tak można by go było przeciągnąć z komory silnika do wnętrza. Prosze o szybką pomoc:/

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja osobiście przeciągnąłem przez skrzynkę komputera do kabiny i dalej w progu.

Opublikowano
  • Autor

a jak próg zdjąć? Rozkrecałeś całą obudowe ECU?

Opublikowano

Witam nie ciągnij przez skrzynie komputera bo dużo zabawy ja puściłem od strony pasażera tam idzie jakaś rurka z klimy,najszybciej i najprościej i nic nie będzie przeciekać a kabel mam gruby oczywiście jak będziesz miał jakąś szpare to zaślep np.silikonem

Pozdrawiam

Opublikowano

a jak próg zdjąć? Rozkrecałeś całą obudowe ECU?

progi są na zatrzaski, wystarczy odciągnąć i wyskoczy. Tylko oczywiście delikatnie żeby nie połamać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

fiszmenbrzeg problem w tym że ja klimy nie mam a nie widziałem tam żadnej szpary żeby się do środka przecisnąć:/

Opublikowano

Przez skrzynkę z ECU nie ma problemu przeciągnąć.

Odkręcasz śruby i sam zobaczysz (do jednej pod szybą jest ciężki dostęp).

Musisz zrobić mały otwórz w skrzynce na kabel. Uszczelnisz silikonem i będzie GIT.

Potem odkręć ten plastik co jest przy uchwycie do otwierania maski - jest na dwa wkręty.

A listwę progową z wyczuciem odciągnij do góry, to wyskoczy z zatrzasków.

Z tyłu z ciągnij boczek i puść kabel tak jak idzie cała wiązka.

Opublikowano

A nie lepiej się wpiąć pod deską rozdzielczą??? Tam jest przykręcony kabel koloru czerwonego (gróby jak palec) który idzie bezpośrednio od akumulatora. Ja tak zrobiłem i jest ok. To że jest wzmacniacz widać tylko w bagażniku no i oczywiście słychać :tongue4:

Opublikowano

Ja odkręciłem górną obudowę od ECU. Jest tam sporo miejsca na przeciagnięcie kabla. Ja przeciagałem go od strony komory silnika do wnętrza samochodu.

A w skrzynce, zrobiłem dziurę, w gumowym elemencie, którędy wychodzą kable do silnika (Zrobiłem małą dziórkę i na siłe przeciągnąłem kabel, więc nie powinno być problemów z wilgocią - kabel 20mm2)

Opublikowano
  • Autor

właśnie zrobiłem tak przez ECU i lewym progiem potem pod tym boczkiem kanapy aż do bagaznika 5m kabla nawet troszke za dużo:D już wszystko podłączone :cool1: tylko suba brak narazie :gwizdanie: