Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana katalizatora w A4 B6 2.0FSI AWA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,panowie jak w temacie kat do wymiany,tlucze w nim niemilosiernie,niewiem tylko na co? fakt nowy kat najlepsza opcja ale droga:kwasny: tak wiec co wstawic strumienice jakas dedykowana? sa ogolnie takie zeby pozniej check mi nie swiecil? czy trzeba przy zmianie bawic sie w jakies set upy z lambda? jakas jest najlepsza opcja i czy moze wiecie gdzie w ok rzeszowa zrobic to najlepiej? wiem ze podobnych tematow jest duzo jednak z prefiksem AWA nie znalazlem wiec pisze nowy

POzdrawiam

Opublikowano

Katalizator nie musi być OE, jeśli nie chcesz bawić się w ECU z monterem, i nie masz na to czasu i kasy to podjedz gdzieś gdzie robią układy wydechowe, i być może dadzą radę dobrać ci odpowiedni katalizator, mówię tu o gabarytach bo ogólnie musi spełniać emisję Euro 4 o ilę dobrze pamiętam,

Inaczej samo wycięcie kata, wiąże się z ECU tak, bo jeśli sonda zostaje to ma błąd nie widzi kata, i spaliny są nie oczyszczone odpowiednio a to powoduje zaraz błąd kata, i sondy, w konsekwencji cewki wypadanie zapłonu.

Opublikowano
  • Autor

a jaki jest koszt tej zabawy o ktorej mowisz z monterem?

Opublikowano

W twoim przypadku pokusił bym się o strumienicę.Chyba,że chcesz sobie go poprawić na przyszłość troche dźwięk swojej niuni to polecam przelot AWG

Opublikowano
  • Autor

a jaka strumienice polecasz? jakis link moze? no i co z sondami zeby pozniej check sie nie swiecil? da sie to ogarnac

Opublikowano

Sama strumienica, jak zamontujesz a wytniesz kat nie pomoże, bo będzie sonda widziała że nie masz katalizatora będzie błąd spalin,

Koszt u jakiegoś dobrego elektronika wahać będzie się 200-500 zł różnie na rynku ceny widziałem, ja płaciłem 300 zł.

---------- Post dopisany at 15:59 ---------- Poprzedni post napisany at 15:59 ----------

Wiem że stosują tulejki i podnoszą sondę, wtedy inaczej sczytuje sygnał, ale u mnie w moim przypadku to nie pomogło, a więc być może pomoże u Ciebie albo nie.

Opublikowano
  • Autor

znajomy w 1.8 T tez wyrzucal kata i zastosowal emulator sondy tak jak mowisz ze u Cb nie pomoglo,u nie go jest git,ja tez sprobuje mam nadzieje ze pomoze

Opublikowano

Ja mam wycięty kat i druga sonda na tulejce - 2 lata bez błędów :)