Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dwa błędy , problem z podciśnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj podpiełem pod komputer samochód ponieważ pojawił się problem z prędkościomierzem, i o to co uzyskałem :

2 Faults Found:

16805 - Warm Up Catalyst: Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0421 - 35-00 - -

16885 - Vehicle Speed Sensor: Implausible Signal

P0501 - 35-10 - - - Intermittent

dodam jeszcze , że sprawdzałem w sekcji podciśnienia sprawność układu i o to co uzyskałem Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d3dde2d267003.jpg

Od czego panowie zacząć ?

Opublikowano

A więc, .....

Spawa wygląda tam katalizator tylny skończył się :) wyzionął ducha i nie spełnia swojego zadania wobec sondy która to czyta skład spalin jeśli określi że są już zbyt brudne :wink: to wywala ci informację o katalizatorze i o sondzie.

Kłopot z prędkościomierzem, kilka dni wstecz temat przerobiłem pisałem na forum, zaczął mi wariować pojawił się ten sam błąd 16885 po dokonaniu diagnozy okazało się że umarł alternator: szczotki, komutator, regulator napięcia oraz sam akumulator ( ten ostatni padł przez to że nie wiedziałem o uszkodzonym alternatorze) - Tak więc zacząć od sprawdzenia ładowania podjechać podpiąć zrobić test i będzie wiadomo. Mi też od razu kazali wymieniać czujnik i licznik ale tak troszkę nie bardzo myślę pogrzebie, a więc brać się do zabawy.

Ogólnie błędy jakie masz nie są spójne ze sobą, a więc czujnik prędkości swoją droga - sprawdź ładowanie a katalizatory i sondy swoja stroną.

Opublikowano
  • Autor

mam bardzo mały akumulator 45ah, w starym samochodzie posiadam w też 120ah akumulator spróbuje go zmieścić i sprawdzić różnice :) co do kata wycinać go czy też wybebeszyć ? a może wstawić strumienice ? chciałbym dodać , że wczesniej miałem podobny objaw z prędkościomierzem i wystarczyło wyczyścić styki przy czujniku prędkośći na skrzyni miałem półroku z głowy i co z tym podciśnieniem jakie są średnice wężyków i czy obejdzie się bez wyciągania silnika ?Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d3dde2d267003.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

co do kata wycinać go czy też wybebeszyć ? a może wstawić strumienice ?

Najważniejsze żeby sondy tylne wyrzucić z softa. Same wkłady wg mnie wywalić w ten czy inny sposób, a czy pusta pucha, strumienica czy przelot to już kwestia gustu