Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szybko migające kierunkowskazy + brak świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów.

Spotkała mnie dosyć dziwna rzecz, mianowicie wsiadłem wczoraj do auta i zauważyłem ze kierunkowskazy migaja dwa razy szybciej niż normalnie. Zarówno prawa jak i lewą strona.

Co więcej jak włączam świata drogowe, to nic się nie dzieje, a jak pociągnie pałąkiem do siebie i mrugnę długimi, to działają i świecą.

Bezpieczniki sprawdziłem i wydaje mi się wszystko OK. Myślałem że to przepalona żarówka, ale nie - wszystkie świecą.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Jakieś pomysły, sugestie?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam Marcin

Opublikowano

co świateł drogowych to na 90% odgiął Ci się styk od świateł drogowych, aby to naprawić trzeba dostać się do przełącznika zespolonego pod kierownicą i czymś ostrym podważyć i podgiąć tą blaszkę w drugą stronę, da się to zrobić bez rozbierania pająka

jeśli chodzi o kierunkowskazy to jeśli żarówki masz ok stawiam na przerywacz

Opublikowano
Witam szanownych forumowiczów.

Spotkała mnie dosyć dziwna rzecz, mianowicie wsiadłem wczoraj do auta i zauważyłem ze kierunkowskazy migaja dwa razy szybciej niż normalnie. Zarówno prawa jak i lewą strona.

Co więcej jak włączam świata drogowe, to nic się nie dzieje, a jak pociągnie pałąkiem do siebie i mrugnę długimi, to działają i świecą.

Bezpieczniki sprawdziłem i wydaje mi się wszystko OK. Myślałem że to przepalona żarówka, ale nie - wszystkie świecą.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Jakieś pomysły, sugestie?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam Marcin

zespolony do wymiany bo za jakis czas bedzie znow z nim klopot(nie jest drogi)

z tymi przelacznikami od zalania dziejow sa klopoty tymnbardziej ze w audi czesto brak przekaznikow co uwala wlaczniki,w 100-tce kiedys jadac trase na dlugich zespawalo styki w zespolonym(a to nie taki zespolony jak w A4 tylko caly wielki bloczek)...wiec ojciec go wymienil ale w obwody swiatel powpinal przekazniki i problem rozwiazany raz na zawsze bo w tamych czasach uzywany kosztowal ponad 500 zl a nie jak dzis nowy (bo pojedynczy) 100.....wiec jednak zalecam wymiane

co do kierunkow na milion ubity przerywacz w desce....tez do wymiany i tez nie drogi bo pare dyszek

Opublikowano

ja w dwóch audi naprawiałem przełącznik zespolony w związku z brakiem świateł drogowych i problem już nie powracał jak się umiejętnie to zrobi to zapomnisz o tym w tym aucie:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi. W weekend to sprawdzę.

Trudno jest dostać się do tego przełącznika zespolonego?

Awaryjne działają normalnie. Wymieniałem juz cały włącznik. Gdzie jest wobec tego przerywacz kierunkowskazów?

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

Trzeba zdjąć kierownicę, dwuczęściową osłonę przełącznika i już masz go na wierzchu

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem ze masz na myśli przełącznik, jaki i przerywacz? Nigdy nie zdejmowałem kierownicy, tym bardziej jak jest z poduszką. Obawiam się, że sam nie dam sobie z tym rady. Czyli czeka mnie wizyta u elektromechanika.

Opublikowano

mówię o przełączniku zespolonym, dasz sobie radę tylko odłącz akumulator, z tyłu w kierowniczy masz otwory, w których są śrubki trzymające poduszkę

Opublikowano
  • Autor

Mówisz, że do ogarnięcia? No to nie pozostaje mi nic innego jak spróbować.

Pytanie w takim razie, gdzie jest przerywacz kierunkowskazów?

Opublikowano

Jeśli coś dłubiesz sam w aucie to możesz spokojnie się za to zabrać jeśli ze wszystkim jeździsz do mechaników to lepiej to tez zostaw im.

Przerywacz masz we włączniku awaryjnych, musisz go rozebrać

Opublikowano
  • Autor

Zazwyczaj drobne rzeczy robię sam. Włącznik awaryjnych wymieniałem na nowy w zeszłym roku. Sadzisz że to może być problem, a nie w pałąku? Przypomnę ze awaryjne działają normalnie i migają prawidłowo.

Dziękuję za zaangażowanie i pomoc.

Opublikowano

Zacznij od pajaka i tak musisz sie do niego dostac w zwiaku z dlugimi swiatlami jak to nie pomoze to wez sie za wlacznik