beny. Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam, właśnie wrzuciłem do swojej budy 1.8T AJL + przeżuciłem całą wiązke samochodu by nie było z niczym problemu... wszystko już siedzi itd, ale silnik odpala i od razu gaśnie... vag pokazuje jeden błąd "Moduł sterujący zablokowany - brak osprzętu, nie związany ze sprzętem" Dodam, że stacyjka i kluczyki też są od tego silnika. Kluczki zakodowałem pod immo w liczniku kontrolka już gaśnie wszystko git no ale niestety dalej jest ten problem. Licznik jest z a6. Myślę że najłatwiejszym sposobem było by wyłączyć w cholere ten immobilizer Proszę o jakieś podpowiedzi. Jak ktoś potrafi wyłączyć immo niech się podzieli tą informacją bo nigdzie nie ma sensownej instr. a ludzie piszą że robią to w 20 sek... Z góry wielkie dzięki za pomoc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Mogę ci wyłączyć immo ale musisz wysłać mi sterownik instrukcji nie znajdziesz bo jest to wiedza której nikt za darmo nie rozdaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny. Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Teraz to już mam nerwa:P Licznika z A6 nie zgrasz z immo z a4 to wiadome, ale pin odczytałem bezproblemowo. Dorwałem od znajomego licznik do tego sterownika konkretnie nawet od tego silnika, To autko robi mi cały czas na złość i z tego licznika nie mogę odczytać PIN. Jakieś podpowiedzi jak z niego odczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Szafa na stół i odczyt programatorem pamieci jesli to licznik przed 98 to pinu w nim nie ma wysłane z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi