2pac851 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Problem dotyczy tego że po załączeniu klimatyzacja działa przez 5 sekund dając zimny nawiew z wszystkich kratek, po tym czasie zimny nawiew dmucha tylko z tych bocznych, które mają wiać na szyby boczne z drzwi. Z środkowej kratki dmucha mocno ale powietrzem o temperaturze która jest na zewnątrz auta. Kod jaki mi wyskakuje na klimatronicu 1c to 7.1 czyli czujnik g109 otoczenia dmuchawy ciągła przerwa , po skasowaniu vagiem znowu się pojawił. W związku z tym mam pytanie czy problemem jest ten czujnik czy może coś innego. Często ludzie pisali o tym błędzie ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi gdzie on się znajduje. Aha układ szczelny, czynnik uzupełniony, filtr kabinowy wymieniony. Prosze o podpowiedź może ktoś miał podobny problem.
romandzi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 na tej stronce masz rozmieszczenie czujników, stronka VW ale w Audi to samo VW Polo Klub Polska • Zobacz wątek - [6N] Montaż klimatyzacji Climatronic w Polo
2pac851 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2014 Może ktoś zna jakiegoś speca od klimatyzacji który Mnie nie oskubie a problem rozwiąże. Tu z okolic Zabrza ?
Rekomendowane odpowiedzi