Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Literatura dla mechanikow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio coraz bardziej wciagam sie w moje hobby ktore zaczelo sie z kupnem A4, a mianowicie motoryzacja i mechanika pojazdowa. Dopiero co skonczylem ratownictwo medyczne i nie spieszy mi sie za bardzo znowu do szkoly :kox: Dlatego pytam jakie ksiazki polecacie z ktorych moge nauczyc sie badz liznac mechaniki. Systematycznie rozbudowuje swoj warsztacik i czytam duzo na forum ale jest to niczym przy specjalistycznej literaturze. Wiadomo ze najlepiej sie uczy w praktyce (a praktykuje sporo :wink: ) ale mimo to na pewno jakies specjalistyczne ksiazki duzo lepiej mi wytlumacza wiele rzeczy. Prosilbym o polecenie jakichs tytulow, mam teraz duzo czasu wolnego miedzy dyzurami w pracy wiec chetnie lykne conieco :naughty:

Opublikowano

PDF Sam Naprawiam

Opublikowano
  • Autor

Sam Naprawiam to seria dotyczaca szczegolnego modelu. Musialbym przeczytac pierdylion ksiazek z tej serii a i tak nie wiedzialbym wystarczajaco. Bardziej chodzilo mi o Literature ktora osobno opowiada o silnikach, osobno o ukladach hydraulicznych, osobno o elektronice/elektryce etc. Jest to seria godna uwagi ale raczej PO zapoznaniu sie z ogolem.

Opublikowano

Hmmm, mechanikiem trzeba się urodzić i mieć ją we krwi.

Wtedy książki nie potrzebne.:wink:

A przeczytanie ich nie zrobi z ciebie dobrego speca.

Opublikowano
  • Autor

Zabieram sie za "mechanikowanie" juz od paru lat. Niejedna rzecz w niejednym aucie juz wymienilem/naprawilem. Idzie mi to latwo i w dodatku czerpie z tego przyjemnosc nawet jak zabieram sie za cos pierwszy raz, a zwlaszcza jak mam proadnik przed nosem wiec uwazam ze smykalke mam :decayed: A ksiazki chce czytac nie po to zeby stac sie mechanikiem a zeby poglebic swoja wiedze w tej dziedzinie. Ja wiem ze czytanie nie zrobi ze mnie mechanika, ale opanowanie wiedzy z tej dziedziny da mi wieksze mozliwosci ;]

Opublikowano
Hmmm, mechanikiem trzeba się urodzić i mieć ją we krwi.

Wtedy książki nie potrzebne.:wink:

A przeczytanie ich nie zrobi z ciebie dobrego speca.

ha! d*pa! Nieprawda. Owszem do pewnych rzeczy trzeba mieć smykałkę ale smykałka i wrodzone predyspozycje nie zrobią z ciebie dobrego mechanika czy specjalisty w czymkolwiek. Trzeba jeszcze wiedzy i doświadczenia. Oddasz swój samochód urodzonemu mechanikowi, który wszystko co się da to połamie ucząc się co i jak zdemontować w samochodzie i jak potem poskładać? Chyba, że mechanik rodzi się z manualem w głowie to wtedy przepraszam. Przeczytanie ze zrozumieniem plus wrodzone predyspozycje to wtedy jest szansa. Szczególnie dzisiaj gdzie nawet dobry mechanik ogarniający temat musi znać zasady obsługi konkretnego pojazdu i chodzić z manualem w ręku żeby nie popierdzielić kolejności montażu/demontażu, numeracji części ,wartości momentów dla śrub itd itp.