lukasz19tdi Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 witam, mam problem, na liczniku wskazanie temp w okolicach 87-88 stopni, natomiast na klimatroniku na ciepłym silniku kanał 49 tem waha się w okolicy 89 93 natomiast na kanale 51 temp 90 stopni zrobiłem test zegarów przyniósł zaskakującą informację mianowicie wychodzi na to jakby wskazówka temp cieczy miała środek w okolicach 87 88 stopnia C, ostatnio wyciągano u mnie licznik czy mogła się przestawić wskazówka czy to wina czujnika, który błędnie podaje temp na licznik? wskazania vag pokrywają się ze sobą z klimatyzacją, zimny silnik vag 17 instruments grupa 003 temp 30 klimatyzacja 30. zimny silnik 007 temp paliwa 25.3 reszta wyników zbliżona do siebie, natomiast na ciepłym silniku, grupa 003- 90 stopni, na zegarze 87-88 blok 007 temp - 90 stopni, czy to wina zegara czy czujnik g2 podaje na deskę inaczej, zaznaczam, ze po teście zegarów, wskazówka temp zamiast na środku ustawiła sie właśnie w okolicy 87-88 stopni, i jeszcze jedno na zimnym silniku po przekręceniu stacyjki wskazówka temp wędruje pod 60 stopni czy to normalne? bo wczesniej nie zwróciłem na to uwagi, bardzo proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi