Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] N75 schemat podłaczenia, kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie, dziś sprawdzałem drożnośc przewodów w mojej niuni czy nie ma żadnych pęknięć załamań dziur itd, tak sprawdzałem sprawdzałem i wydaje mi się że coś pomyliłem z przewodami tzn pomieszałem z podłączeniem, ponieważ nie słychać wcale gwizdu turbiny sztanga nie pracuje, w Vagu wyrzucił oczywiście błąd 575 słynny noultalf były robione wcześniej logi i kolega spanky zalecił właśnie posprawdzanie itd... Po wszystkim właśnie jak napisałem wyżej nie słychać gwizdu turba, wyrzuca bład 00553 (Czujnik masy przepływu powietrza – G70).. Poprosił bym o jakieś schemaciki.. poniżej daje rysunki i parę pytań pod nimi:

n75yb6.jpg

tutaj jak Ja mam podłączone tam gdzie nie wiem od czego miał iść przewód to nie wiem od czego od jest i czy tam nie miał być czasem przewód który idzie nad sztanga?

Ps: trójnika przez ó zamkniete :P

schematvn0xp6.jpg

a Tutaj schemacik który znalazłem na forum, ale jest on nie kompletny z tego moje pytanie związane z zaworkiem zaznaczonym na czerwono jest on jedno stronny, moje pytanie w która ma iść powietrze od N18 do N75 czy odwrotnie?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)z góry dziękuje..

Opublikowano

W/G fotki masz wszystko dobrze, tzn:

- biała cieńsza końcówka jest od gruszki ciśnień i dalej wędruje cieńszym plastykowym przewodem do N18 (pierwsze wejście od strony filtra powietrza)

- biała grubsza końcówka w N75 jest definitywnie od sterowania sztangą

- czarna końcówka lączy się grubszym plastykowym przewodem z N18

u mnie tak jest i śmiga aż miło, żadnych błędów w VAGu

p.s.

u mnie w N75 czarna końcówka jest skierowana odwrotnie o 180* względem białych końcówek :mysli:

Opublikowano

U mnie tez jest tak jak opisałes i wszystko działa sprawdź czy gdzies po drodze sie nie rozłączył przewód lub nie przerwał i czy masz podpieta wtyczke do zaworka