Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rejestracja pojazdu na osobę inną niż w umowie k/s. Jak to wygląda?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie - to ważne bo jesteśmy z innych miejscowości.

---------- Post dopisany at 09:54 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

Co więcej od tego kto będzie właścicielem zależy to czy załatwię to u siebie w W-wie czy będę musiał jechać do miasta dziadka. I oczywiście wolałbym załatwić to w W-wie (czyli byłbym wtedy właścicielem głównym) ale jeśli ma być*potem odczuwalnie drożej to pojadę do niego i tam to załatwię na dziadka jako właściciela.

prezesik1977 będę wdzięczny za szczegóły :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o oc to nie wpłynie to na wysokość składki. A auta to tak rejestrujesz w wydziale komunikacji właściciela.

Opublikowano
  • Autor

pozostaje pytanie co miał na myśli prezesik1977 pisząc "do rejestracja ma znaczenie"

Opublikowano
No właśnie - to ważne bo jesteśmy z innych miejscowości.

---------- Post dopisany at 09:54 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

Co więcej od tego kto będzie właścicielem zależy to czy załatwię to u siebie w W-wie czy będę musiał jechać do miasta dziadka. I oczywiście wolałbym załatwić to w W-wie (czyli byłbym wtedy właścicielem głównym) ale jeśli ma być*potem odczuwalnie drożej to pojadę do niego i tam to załatwię na dziadka jako właściciela.

prezesik1977 będę wdzięczny za szczegóły :)

Ja zameldowany jestem w Łodzi a mieszkam w szczecinie jak kupilem tutaj auto i chcialem je zarejestrować to niestaty ale musialem zrobic dziewczynę jako głównego właściciela zeby miec blachy ZS. Ale mimo tego. Ze bylem 2 właścicielem zniżki były moje.

Mozesz byc pierwszy i brac zniżki dziadka ale składka idzie na Warszawę. Jak dziadek bedzie pierwszy to składki bede na wioche. Czyli taniej

Wysłane z mojego "I"kalkulatora:)))

Opublikowano
  • Autor

czyli jednak składki OC będą droższe w przypadku W-wy?

Opublikowano

Tak czy siak dziadek pierwszy:) a ty drugi

Wysłane z mojego "I"kalkulatora:)))

Opublikowano

Nie prawda że składka idzie tu albo tu. Tutaj mamy możliwość wyboru i wszystko zależy od agenta w jaki sposób zrobi polise

Opublikowano
  • Autor

i jeszcze jedno pytanie o darowiznę - czy po spisaniu idę z nią*od razu do wydziału komunikacji czy muszę jeszcze najpierw do urzędu skarbowego?

Opublikowano
Nie prawda że składka idzie tu albo tu. Tutaj mamy możliwość wyboru i wszystko zależy od agenta w jaki sposób zrobi polise

Dokladnie wszystko,zalezy od agenta a jak dziadek bedzie pierwszy to juz nie trzeba sie o to martwić prawda?

Opublikowano

Ale również jak będzie drugi dziadek, to wtedy auto może rejestrować u siebie i cena polisy będzie taka sama jakby dziadek był pierwszy

Opublikowano
i jeszcze jedno pytanie o darowiznę - czy po spisaniu idę z nią*od razu do wydziału komunikacji czy muszę jeszcze najpierw do urzędu skarbowego?

To juz sa przepisy urzędu skarbowego Zadzwon i tam ci powiedzą co i jak jest jakas kwota ktora mozna podarować i nie ma opłat za to ale o ile dobrze pamietam i tak trzeba isc po pieczątkę do US na takiej umowie o darowiźnie . Najlepiej Zadzwon i bedziesz mial info z pierwszej ręki

---------- Post dopisany at 11:01 ---------- Poprzedni post napisany at 10:59 ----------

Ale również jak będzie drugi dziadek, to wtedy auto może rejestrować u siebie i cena polisy będzie taka sama jakby dziadek był pierwszy

Jeżeli dziadek bedzie 2 to wydział komunikacji moze nie zarejestrować auta na wsi każe rejestrować tam gdzie jest właściwy urząd dla 1 właściciela . Przerabiałem juz ten temat niestety...

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem i już wszystko wiem - mogę*uderzać od razu do wydziału komunikacji. Wracając do rejestrowania - tutaj rzeczywiście jest tak jak mówi prezesik czyli rejestrować*trzeba w miejscu zameldowania pierwszego właściciela. I dlatego wolę to zrobić na siebie żeby załatwić to u siebie w Warszawie w urzędzie. I jeśli jest tak jak mówi mecenas - czyli ja jestem pierwszym właścicielem z W-wy, dziadek drugim z wiochy i płacę składki "na wiochę" to super. Jeśli tak się nie uda dogadać z agentem to jakich różnic w wysokości składki mogę się*spodziewać?

---------- Post dopisany at 11:04 ---------- Poprzedni post napisany at 11:03 ----------

cholera, o co chodzi z tymi gwiazdkami pomiędzy wyrazami :decayed:

Opublikowano

Tutaj się zgodzę się z tobą a miałem na myśli ze jakby był pierwszy to może auto zarejestrowac u siebie i nie musiałby jechać do dziadka. A w przypadku oc to można wziąść kalkulacje pod dziadka i będzie tanie OC :-)

Opublikowano

U mnie różnica miedzy Łodzią a Szczecinem była około 200 zł rocznie

Opublikowano
  • Autor

To jeszcze do przeżycia. Szczena mi opadła jak zaproponowali mi OC na mnie za 3200 zł :facepalm:

Opublikowano

Z full ac ciężko szukać żeby tyle na auto wyszło :-)

Opublikowano

A msz jakies zniżki ?

---------- Post dopisany at 11:08 ---------- Poprzedni post napisany at 11:08 ----------

Z full ac ciężko szukać żeby tyle na auto wyszło :-)

Moze ma zero zniżek

---------- Post dopisany at 11:09 ---------- Poprzedni post napisany at 11:08 ----------

Kiedys sąsiad mial zero zniżek i 4 szkody w roku jak mu wyliczyli oc to przekroczyło ono wartość jego furmanki

Opublikowano

To bez znaczenia u mnie zniżek cena oscyluje w granicach tysiąca

Opublikowano
  • Autor

Nie mam niestety żadnych. Do tej pory jeździłem tym co mogłem pożyczyć :decayed:

Opublikowano

Jeśli chcesz to mogę ci podliczyc oc zobaczysz jaka różnica będzie