Opublikowano 24 Lipca 201412 l Witam, mam problem z pompowtryskiwaczami, sprawdzane były już na komputerze, objawy szarpanie podczas jazdy, mocne kopcenie na czarno, na biegu jałowym trzęsie budą. Audi a4 b6 z 2001 roku motor AWX 130 KM i siedzą w nim pompki 038130037Q, pytanie do znawców czy mogę zamienić te pompki pompkami 038130073BA, one także były montowane w AWX 130KM, i czy pasuje to P&P czy trzeba zmieniać coś w programie (dawka wtrysku paliwa itp.). W serwisie mi powiedzieli, że jako jedyne te BA mogą zastąpić Q bez zmiany oprogramowania ale chce się jeszcze upewnić. Proszę doradźcie coś.
Opublikowano 24 Lipca 201412 l A skąd u Ciebie takie wtryski ? Powinny być AR lub BA. Spokojnie BA możesz zakładać bez zmiany programu chyba, że już był zmieniany...
Opublikowano 24 Lipca 201412 l Autor kolego, te z oznaczeniem Q to jakaś rzadkość po prostu i ja akurat na takie trafiłem ale jak najbardziej fabrycznie je montowali, to wiem na 100%, tylko, że mało ich było
Opublikowano 24 Lipca 201412 l Od Q starsze są tylko S, które szły w pierwszych modelach produkcji. S >Q>AB>AH>BD ale w a6 c6 BMK 3.0 tdi.