Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak wyjąć zamek z drzwi tylnych??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio przy otwieraniu, jak juz wszystkie zamki się otworzą pompka centralnego pracuje jeszcze ok 5-10 sekund i z tylnych lewych drzwi przy zamku slychac syczenie.

Wydaje mi się że gdzies powstało rozszczelnienie na przewodzie powietrznym od centralnego tylko żeby to dokładnie sprawdzić to musze wyjąć zamek , zdjąłem boczek drzwi odkręciłem 2 śrubki które trzymają zamek no i co dalej ??.......

czy zamkiem trzeba tak manewrować żeby wyszedł jakoś od środka drzwi czy jeszcze oprócz tych 2 śrubek coś trzeba odkręcić ?? no i na pewno trzeba odłączyć drucik od klamki i jeszcze cos ??

za wszystkie informacje i wskazówki będę wdzięczny

pozdrawiam wszystkich

• 2 lata później...
Opublikowano

1. Dwie śrubki na krzyżak po lewej i prawej stronie na wysokości okna + śrubka na uchwycie od zamykania

2. Wyciągnąć uchwyt od zamykania dolną część - kolejna śrubka na krzyżak do odkręcenia

3. Cały boczek na drzwiach podnieść do góry ( odpiąć linke od klamki wewnętrznej )

4. Śruby typu torks 4 szt - odkręcić całą ramkę z oknem ( nie bać się szyba nie wypadnie :) )

5. Odpiąć linkę

6. Odkręcić zamek 2 śruby typu torks i wypiąć linke ( pręcik ) od klamki zewnętrznej

7. Wymienić zamek jeżeli taka potrzeba jest ( ja wymieniłem, brak szczelności nie dało się naprawić )

8. Złożyć wszystko w odwrotnej kolejności.

I po robocie :wink4: :>

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzieki sivy79 mam ten sam problem, bo nie wiedziałem jak dostać się do tego zamka, bałem się że ta szyba może wylecieć, :kwasny: Niedługo będę się brał do roboty jak zamek przyjdzie. pozdrawiam :wink:

Opublikowano

tak to wygląda:

073.jpg

074.jpg

084.jpg

086.jpg

093.jpg

095.jpg

096.jpg

097.jpg

098.jpg

099.jpg

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:45 ----------

U mnie to rozszczelnienie to była mała dziureczka jak by igiełką to przedziurawił zakleiłem klejem

088.jpg