Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Siemianowy Golfik Gti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę mnie Siemian zmartwiłeś bo właśnie przesiadłem się z S3 1.8T 330km z którą problemów nie było na golf 6 gti z 2013r. z przebiegiem 16tys km.... mało pocieszająca informacja...

ps. dolot miałeś serię ? powiedz jak zrobiłeś wyjście na dv od turbo ? Zmieniając na K04

dolot seria, dv mam przeniesione na przód tak jak jest to w golfie R za pomocą węży z CompSportu

Opublikowano

do przodu wiem tam wkładać można ori ;) interesowało mnie bardziej jak przy turbo wyjście na dv ale już rozumiem że zajeło się tym CS

jak tam auto z drugim silnikiem jeździ już ?

Opublikowano

w pierwszym poście masz zdjęcia częsci potrzebnych do przerobki. Jeszcze nie jezdzi :)

Opublikowano

Golfik już jeździ???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

a gdzie tam... mechaniorzy są dobrzy ale wieczni... oni zawsze na wszystko mają czas...

Opublikowano

Hmmm, pogoń ich...... Ileż można czekać na swap silnika..... A człowiek chce jeździć i używać!!!!

Opublikowano

zawsze masz jeszcze b7 do ujeżdżania :D

Opublikowano

Hmmm, pogoń ich...... Ileż można czekać na swap silnika..... A człowiek chce jeździć i używać!!!!

Kolejka u majstra to coś tak normalnego jak kolejki w służbie zdrowia :whistling:
Opublikowano

No. To akurat prawda....

Pochwal się, jak już będzie jeździł.

Nic się tutaj nie dzieje....

Opublikowano

generalnie taka zmiana silnika to 2 dni roboty i gotowe.... Ale cóż trzeba najpierw się wziąć za to żeby to zrobić...

Opublikowano

No nie do końca bo sama wymiana tych pieprzonymi sprężynek to dzień roboty minimum. Tu jest dość skomplikowany rozrząd i poskładanie tego troche zajmuje. Aczkolwiek chłopaki wzięli sie za to w piatek i powoli kończą

Opublikowano

To super. Daj znać, jak będzie na chodzie.

Opublikowano

Odpalili :thumbup: teraz tylko podokręcać półosie, ustawić zbieżność, nabić klime i jak nic nie wyjdzie w praniu to jutro odbieram autko :-)

Opublikowano

Super!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No niby tak bo od razu robisz mody ;) a spreżynki trzeba zmieniać ? w każdym TSI ? bo różne są opinie o tym
ps. zderzak z przodu masz od 35 edition ?

Opublikowano (edytowane)

jeśli silnik jest z 2012 lub 2013 roku to trzeba bo powyzej 6 tys. obrotów będą wypadać zapłony. Zresztą informacja potwierdzona bo kumpel który ich nie wymienił miał własnie z tym problem. Nie wiem gdzie zasięgałeś opinii na ten temat skoro mówisz że są różne, bo ja gadałem z dwoma tunerami i każdy od tego zaczynał rozmowe.

tak zderzak z przodu jest z edition tak samo jak cała reszta. to jest tak jakby edition bez znaczkow (bo w stanach nie bylo ed35). jedynie silnik nie jest z ed35.

Jupi autko już jezdzi:

053%20(Kopiowaniev).JPG

Witaj w domu golfiku :)

P.S.

jakby ktoś potrzebował coś z osprzętu to mam cały bagażnik :decayed:

050%20(Kopiowanie).JPG

Edytowane przez siemian
Opublikowano

Wow, super że Golfik już na chodzie!

Ad. osprzęt: podejdzie coś do Golfika mojej żony? ( Golf 6, 1,4 TSI 122 km, 2012 rok, black...:-) ).

Opublikowano

oj chyba nie, a potrzebujesz cos konkretnego? jak coś to wiesz gdzie pisać :)

Opublikowano

Hmm, w sumie Golfik żony to prawie nówka i wersja Highline, więc nie mam tam wiele do modzenia:) I na razie chodzi jak brzytwa. Ale jakby coś, to się zgłoszę ( myślałem, że coś podejdzie od Ciebie do mnie'do Golfa - tak na zapas...).

Co do mnie, to temat podłokietnika do B7 ( soul, materiałowy ) masz zgłoszony :) Jak coś się pojawi, to pisz na PW:)