marian2007 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam . Dzisiaj po przejechaniu 20 km , zgaszeniu i ponownym odpaleniu auto zaczeło szarpać oraz straciło moc , na desce zapaliły sie kolejno kontrolki EPC oraz trakcji po przejechaniu paru metrów zapaliła sie 3 kontrolka silniczka . Auto normalnie odpala i chodzi na wolnych obrotach tylko po dodaniu gazu brakuje mocy .Proszę o pomoc. Dodam że byłem na diagnostyce i wywaliło takie błedy jak na zdjęciu: http://www.directupload.net/file/d/3708/rertevgf_jpg.htm Odłączyłem akumulator i zostawiłem na noc po podłączeniu i odpaleniu zero błedów i brak świecących kontrolek . Dopiero gdy przygazowałem zapaliła sie EPC ale już bez silniczka. dzieki za wyczerpujace odpowiedzi problem naprawiony
xcentriq Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Heh niema za co dziękować. [emoji1] Napisz proszę co zostało zrobione a przynajmniej moja wiedza w zakresie diagnostyki zostanie uzupełniona o dodatkowe informacje.
marian2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Heh niema za co dziękować. [emoji1] Napisz proszę co zostało zrobione a przynajmniej moja wiedza w zakresie diagnostyki zostanie uzupełniona o dodatkowe informacje. Witam. Podpięcie kompa, czyszczenie przepustnicy , podpiecie zastepczej przepustnicy ( aby wyeliminować błąd okablowania) , podpiecie starej przepustnicy , adaptacja (brak połączenia z przepustnicą) , shell vpower 100+ , mała trasa około 120 km , podsumowanie : pomogło czyszczenie lub zalanie vpower i krótka trasa (chociaż w to wątpie) po kilku kilometrach zaczeły się gasić kontrolki i powróciła MOC
Rekomendowane odpowiedzi