Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Nie trzyma obrotów i gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z samochodem , odpala wszstko ok ale nie trzyma obrotów i gaśnie co to morze być ? proszę o pomoc ;(

Opublikowano

Jesli gaśnie odrazu po odpaleniu to pewnie immobilizer... zaświeca sie kontrolka imo ?

Opublikowano
  • Autor

nie świeci sie kontrolka , ale jak mu zwiękrze obroty to chodzi ale jak puszczam pedał gazu to schodzi na obrotach na 800 , 500 i gaśnie :confused4:

Opublikowano

nie świeci sie kontrolka , ale jak mu zwiękrze obroty to chodzi ale jak puszczam pedał gazu to schodzi na obrotach na 800 , 500 i gaśnie :confused4:

Silnik łapie lewe powietrze (badz zapchany jest filtr powietrza) - problem gaśnięcia - zła mieszanka.

Jeśli filtr jest ok. to sprawdz szczelnośc dolotu począwszy od filtra po sam silnik - wystarczy małe rozszczelnienie i bedzie juz inaczej chodził (za dużo powietrza)

ewentualnie brudna przepustnica... chociaz najpierw bym sie wziął właśnie za sprawdzenie dolotu.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za odp wezme sie za to dzisiaj pozdro :)

Opublikowano

Ewentualnie uszkodzony może być silnik krokowy. Jest on odpowiedzialny za obroty i może on powodować ten problem.

Opublikowano

Ewentualnie uszkodzony może być silnik krokowy. Jest on odpowiedzialny za obroty i może on powodować ten problem.

hmm ARG chyba podobnie jak ADR - nie ma silnika krokowego :cool1: !

(jeśli sie myle niech ktoś mnie poprawi) :hi:

Opublikowano

na poczatek sprawdz kostke na przepustnicy,moze cos nie styka,kiedys w b5 mialem problem z przepustnica i na zapalonym silniku wypialem te kostke i auto zgaslo,potem odpalilem ,ale musialem obroty regulowac stopa,bo jak puscilem pedal,to auto gaslo,po podpieciu kostki wrocily wolne obroty,moze ci to wczyms pomoze :wink4:

Opublikowano

dziumek ale w ogóle auto nawet jak pare razy będziesz odpalał nie załapie???

ja bym obstawiał coś z paliwem tzn albo pompa umarła albo zaworek zwrotny przestał działać i paliwo cofa się do baku.

Tak miałem u siebie że odpaliłem autko te pochodziło przez około 3 sek i zdechł musiałem powtórzyć ta czynność parę

razy po czym autko falowało obrotami miedzy 200-800 i załapało.

Wymieniłem zaworek i jak ręką odjął.

pzdr