Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana BMR - 2.0 TDI 170 KM PD VW Passat - jaki inny silnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że nie to forum aczkolwiek wiem, że są tutaj tacy specjaliści i na pewno dostanę jakaś odpowiedź :)

Mianowicie jaki inny silnik np. z Audi można wsadzić do paszteta 2006 modelowo 2007, skrzynia DSG gdzie przekręcił się silnik BMR 170 KM PD? Kuzynowi zatarły się bodajże panewki na wałkach i ogólnie w środku zrobiła się masakra, mogę odkupić go za dość niewielką kwotę a jako, że nie mogę znaleźć godnej B7 to może przez zimę bym polatał i na wiosnę szukał Audi... Mimo, że zarzekałem się się, że nigdy paska B6 :grin::facepalm:

Niestety wybór w silnikach BMR na allegro jest dość niewielki dlatego pytam się co można by wsadzić w zamian bez większych przeróbek? Mechanikę jako tako ogarnę sam, silnik wstawię ale jeśli trzeba by sztukować wiązkę itd. to wolałbym tego nie robić. Podobno pompki przeżyły ale silnik i turbo trzeba wstawić. Naprawa jednostki odpada.

BMR był tylko w paskach:

http://www.audiklub.org/silniki/bmr/all/0/0/0/0/0/0/2006/0/0/id/asc/index/all.html

Opublikowano

Jak 170tka to ewent.brd z audi. Mysle ze mozna wstawić nawet słup od 140tki wlozyc ppd ze 170tki i turbo kupić uzywke za 1000zł i skladac ścierwo. Ponoć juz nie ma róźnicy w bloku i mocowaniach czy poprzeczniak czy wzdłużey. Ja bym szedł w tym kierunku jesli chodzi o wym.silnika. Ocenilbym najpierw stan zarrzniętego motoru.bo może nie jest tak źle z nim może tylko kwestia poświecenia czasu i pracy na dokładne czyszczenie z wiurów po panewkach.chyba że panewki się obruciły i porezalo zew.częsci glownych elementów. Trzeba też brać poprawkę na mechaników- 1 podejdzie do tematu jak ja a inny z bani powie że motor do wymiany-bo tak najprościej... Jakie panewki uległy zatarciu? Wałków rozrządu?czy jakie?

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

zadzwoń pod ten nr.791086504 kuzyn rozebrał parę pasków na części może dostaniesz u niego